Orban, noi precizări despre creșterea pensiilor. Ce se întâmplă, de fapt, cu majorările promise

Alexandra Chivu 03.02.2020, 10:41
Orban, noi precizări despre creșterea pensiilor. Ce se întâmplă, de fapt, cu majorările promise

Premierul Ludovic Orban vine cu noi precizări despre creșterea pensiilor. Șeful Executivului a anunțat ce se întâmplă, de fapt, cu majorările promise.

Orban, noi precizări despre creșterea pensiilor

Ludovic Orban a anunțat, la România TV, că mărirea pensiilor va avea loc conform legii, însă nu a vrut să spună dacă veniturile bunicilor vor crește cu 40% de la 1 septembrie. Șeful Executivului i-a cerut deja ministrului Muncii să modifice Legea pensiilor.

Amintim că, din 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie s-a mărit de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Următoarea majorare este prognozată pentru acest an și stipulează o creștere masivă, de 40%. Odată cu creșterea pensiei, se va mări și punctul de pensie, de la 1.265 de lei la 1.775 lei.

„Suntem pregătiți să îmbunătățim legea”

„Există foarte multe nedreptăţi în sistem, provocate de diferite reglementări care au creat avantaje nedrepte pentru anumite categorii, sunt discriminări. Suntem pregătiţi să îmbunătăţim legea pensiilor după alegeri, atunci când va exista o majoritate solidă care să sprijine guvernul.

Orban, noi precizări despre creșterea pensiilor. Ce se întâmplă, de fapt, cu majorările promise
Din 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie s-a mărit de la 1.100 de lei la 1.265 de lei

Pensiile vor creşte, noi am prevăzut banii în legea bugetului de stat, sigur că trebuie să urmărim evoluţia economiei şi să facem prognoze realiste. În legea bugetului de stat, au prevăzut banii necesari pentru aplicarea majorării pensiilor”, a explicat premierul.

Graficul majorării pensiilor este:

  • la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;
  • la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
  • la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei.

Creșterea pensiilor, șoc pentru economie

Mărirea veniturilor bunicilor va reprezenta un șoc pentru economia țării, avertizează Adrian Codîrlașu, președinte CFA România. Specialistul a declarat pentru Ziare.com că în 2020 impactul nu va fi foarte mare, pentru că această majorare se va aplica pentru doar patru luni. Însă, în 2021, creșterea va lovi puternic. Practic, din spusele lui Codîrlașu, economia va suferi un șoc.

Urmăriți Impact.ro și pe