Temperaturile scad brusc. Unde va mai ploua. Directorul ANM a făcut anunțul despre vremea de 1 Mai

Andra Daoud 28.04.2022, 17:50
Temperaturile scad brusc. Unde va mai ploua. Directorul ANM a făcut anunțul despre vremea de 1 Mai

Vremea se schimbă de la o zi la alta, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis joi două avertizări de vreme rea pentru mai mult de jumătate din țară. Temperaturile scad brusc, iar ploile torențiale își fac simțită prezența în mai multe regiuni. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile și la ce temperaturi să de așteptăm de 1 mai. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile.

Ce se întâmplă cu vremea în perioada următoare

ANM a emis astăzi o avertizare cod galben și una cod portocaliu de ploi torențiale, valabile pentru mai mult de jumătate din suprafața țării. Temperaturile sunt mai mici decât cele normale pentru această perioadă, iar maximele nu vor depăși 19 grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de 10 grade Celsius.

De la ora 10.00 până mâine dimineaţă la ora 06.00 va fi în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben ce vizează zona Crişanei, Transilvaniei, Maramureşului, Moldova şi local Muntenia. Aversele pot avea caracter torenţial, fiind însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar izolat căderi de grindină.

Cantităţile de precipitaţii vor putea depăşi 20-30 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 40 de litri pe metru pătrat, iar până mâine dimineaţă la ora 06.00, începând de astăzi, de la ora 12.00, pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău cantităţile de apă vor cumula 40-70 de litri pe metru pătrat, fiind considerate ploi abundente în mai puţin de 24 de ore, în condiţiile în care media climatologică a unei luni aprilie în ţara noastră este în medie între 45 şi 55 de litri pe metru pătrat.”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Temperaturile scad brusc. Unde va mai ploua. Directorul ANM a facut anuntul despre vremea de 1 Mai
Ploile torentiale afecteaza mai bine de jumatate de tara

Vremea se răcește în majoritatea regiunilor

Tendința de răcire a vremii se menține și în zilele următoare, mai ales în partea de est a țării, anunță meteorologii. În nordul Moldovei maximele nu vor depăși 10-12 grade, în timp ce în Lunca Dunării maximele se situează în jurul a 21 de grade Celsius.

Vremea se menține rece și vineri, iar maximele înregistrate în sudul țării nu vor depăși 20 de grade Celsius. Începând de duminică, 1 mai, ne putem aștepta la o încălzire a vremii, spune directorul ANM, cu maxime ce se vor încadra între 15 și 22 de grade.

Pe litoral nu se anunță ploi de 1 mai, așa că românii care și-au făcut planuri să meargă la mare în acest weekend nu vor fi deranjați de vreme. Se anunță vreme însorită, însă nu va fi extraordinar de cald, temperaturile situându-se în jurul valorii de 15 grade. Se anunță rafale de vânt, care vor face ca temperatura resimțită să fie mai mică cu câteva grade.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe