Teatrul de vară din Mamaia a ajuns wc public. Imagini incredibile cu locul unde s-au lansat marile nume ale muzicii românești (Exclusiv Foto)

Ana Anitoiu 07.03.2021, 15:28

Teatrul de vară din Mamaia, unde s-au lansat multe dintre marile nume ale muzicii românești, a ajuns wc public. Fotoreporterii Impact.ro au surprins imagini incredibile cu locul unde obișnuia să se organizeze reputatul festival de muzică a cărui istorie a început în anul 1963.

Cum arată acum Teatrul de vară din Mamaia

Dacă odinioară era locul în care sperau să ajungă cam toți artiștii din România, reprezentând o ramă de lansare pentru vedete precum Loredana Groza, Monica Anghel, Angela Similea, Dida Drăgan, Mirabela Dauer și regretații Mihaela Manole, Laura Stoica și Mihai Constantinescu, în prezent Teatrul de vară din Mamaia arată deplorabil.

În imaginile surprinse de fotoreporterii Impact.ro se vede cum locul a fost lăsat în paragină. Pereți scorojiți, deșeuri și încercări de graffiti – atât a rămas din Teatrul de vară din Mamaia, unde s-au lansat șlagăre ca: „De-ar fi să vii” (Alexandru Wilmany), „Trecea fanfara militară” (Temistocle Popa), „Să nu uităm să iubim trandafirii” (Florin Bogardo), „Of, inimioară” (Edmond Deda),  „Dacă nu iubeşti” (George Grigoriu), „Încrederea” (Ion Cristinoiu) și „După noapte vine zi” (Aurel Giroveanu).

Teatrul de vara din Mamaia a ajuns wc public. Imagini incredibile cu locul unde s-au lansat marile nume ale muzicii romanesti (Exclusiv Foto)
Teatrul de vara din Mamaia, in prezent

Promisiuni deșarte pentru Teatrul de vară din Mamaia

În urmă cu doi ani, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, anunța măsuri urgente de reabilitare a Teatrului de vară din Mamaia, pentru că structura clădirii era grav afectată. Doar că timpul a trecut, iar locul în care înflorea arta odinioară a rămas tot în paragină.

”Conducerea CJ Constanţa a demarat un plan de reabilitare şi modernizare a acestui obiectiv, în acest sens obţinându-se certificatul de urbanism, totodată fiind efectuată şi expertiza tehnică. Proiectul se află în stadiul de aprobare a referatului de atribuire pentru achiziţia de servicii de elaborare a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Investiţii – Reabilitare şi modernizare Teatru de Vară Mamaia. Dacă nu reușim până în luna septembrie (n.r. 2019) să găsim axa de finanțare sau să reușim să atragem niște bani, pe fonduri europene sau de la Ministerul Dezvoltării, atunci îl vom face din bugetul CJ. Mâine, eu sun la București să găsesc sursa de finanțare, ca să nu cheltuiesc din banii CJ-ului.”, spunea cu mult zel Marius Horia Țuțuianu, în 2019, potrivit atacdeconstanta.com.

Margareta Pâslaru, dezvăluire despre Teatrul de vară din Mamaia

Despre importanța Festivalului de la Mamaia, ce avea loc la Teatrul de vară, a vorbit și Margareta Pâslaru, într-un interviu acordat pentru Agerpres în 2015. Artista a dezvăluit atunci un detaliu mai puțin cunoscut legat de acel eveniment. De altfel, festivalul a fost anulat, anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, dar și în 2019, pentru că organizatorii n-au reușit să strângă 150.000 de euro din sponsorizări.

„Legat de Mamaia, este un lucru pe care puţini îl ştiu. Festivalul de la Mamaia a fost festival de creaţie. Ulterior a apărut şi o secţiune de interpretare, dar acestea mergeau mână în mână, pentru că interpretul putea să contribuie sau nu. Maestrul Sile Dinicu spunea: «Tată, să lansezi o primă audiţie e greu, poate să fie prima sau ultima audiţie». Şi avea dreptate, era riscant. (…) În doar opt ediţii m-au solicitat 38 de compozitori pentru piesele lor. (…) Dar chiar şi la Mamaia, nu toate piesele au răzbit. Fiecare interpret se străduieşte să le dea viaţă în versiunea cea mai luminoasă, cea mai bună şi totuşi unele se pierd pe parcurs. Dar ce a rămas… mă uimeşte şi în ziua de azi, mă întâlnesc cu anumite persoane care îşi amintesc de «Două rândunici»… Nu pot să cred…”, spunea Margareta Pâslaru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...