TAROM are un nou director după demiterea lui Mihăiță Ursu. Ce salariu va încasa Costin Iordache pentru ocuparea funcției

Anca Manolica 04.01.2023, 22:06
TAROM are un nou director după demiterea lui Mihăiță Ursu. Ce salariu va încasa Costin Iordache pentru ocuparea funcției

După terminarea contractului de mandat al directorului general CEO Mihăiță Ursu, Consiliul de Administrație al TAROM a decis înlocuirea acestuia cu Costin Iordache, care la data numirii în funcție era director financiar în cadrul companiei. Iată ce salariu va încasa noul șef al TAROM.

Director nou la TAROM!

Compania națională de transport aerian are, începând din 4 ianuarie 2023, un nou director general. După încheierea contractului de mandat a lui Mihăiță Ursu, Consiliul de Administrație al TAROM a decis înlocuirea acestuia cu Costin Iordache.

Acesta din urmă ocupa până la noua numire funcția de director financiar al companiei, un manager care a ocupat funcții de conducere, și în cadrul altor companii importante, precum Telekom, Salt Mobile și Dante International (eMAG).

Nou director general al TAROM este al cincilea din ultimii trei ani. Anterior, compania de stat a fost condusă de George Barbu (2019-2020), Mihăiță Ursu (2020-2021), Cătălin Prunariu (2021-2022) și Mihăiță Ursu (2022-2023).

Director nou la TAROM
Director nou la TAROM

Ce salariu va încasa Costin Iordache

TAROM se află în prezent în plin proces de restructurare și reorganizare, mergând după un plan de măsuri de reducere a costurilor, de evaluare și redimensionare a personalului, de optimizare a flotei și restructurare a rețelei de rute. Așa se face că noul director vine din interiorul companiei.

„Astăzi, 4 ianuarie 2023, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM a luat act de ajungerea la termen a contractului de mandat al directorului general CEO – Mihăiță Ursu, funcție deținută de acesta în ultimul an calendaristic și în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

În acest sens, ținând cont de necesitatea asigurării unei continuități în demersurile inițiate de către companie, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit în funcția de Director General interimar pe domnul Costin Iordache, care la data numirii ocupa funcția de director financiar în cadrul companiei”, se arată într-un comunicat TAROM.

Conform informațiilor de pe site-ul companiei, Costin Iordache, noul director general al TAROM, va încasa un salariu brut lunar de 37.000 lei.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi realizează activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...