Țara vecină care prelungește starea de urgență, după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu noul virus

Andrei Cezar 25.06.2020, 16:17

Situație complicată în Bulgari. Țara vecină se confruntă cu o creștere alarmantă a număărului de cazuri de coronavirus. În acest context, ministrul Sănătății bulgar a anunțat că starea de urgență va fi prelungită până pe 15 iulie.

Starea de urgență se prelungește în Bulgaria

Bulgarii nu trec printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere al efectelor epidemiei de coronavirus.

Autoritățile din Bulgaria au început să relaxeze măsurile la începutul acestei luni. În ultima săptămână, însă, bulgarii au raportat o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri. Potrivit datelor oficiale, s-au înregistrat 606 noi cazuri de coronavirus, fiind cea mai mare creștere săptămânală înregistrată de la începutul pandemiei, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Miercuri au fost raportate încă 130 de cazuri, totalul ajungând astfel la 4.114, din care 208 de decese.

Creșterea bruscă a îmbolnăvirilor l-a determinat pe ministrul Sănătății de la Sofia, Kiril Ananiev, să reintroducă purtarea obligatorie a măștilor în toate spațiile publice, inclusiv în mijloacele de transport în comun, dar și în trenuri.

Avem o intensificare a epidemiei şi o răspândire mai mare a coronavirusului”, a informat ministrul Ananiev într-o şedinţă de guvern.

Țara vecină care prelungește starea de urgență, după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu noul virus
Țara vecină care prelungește starea de urgență, după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu noul virus

Verificări riguroase privind distanțarea socială și purtatul măștilor

Potrivit datelor prezentate de oficialii bulgari, în perioada 10-24 iunie s-a triplat numărul mediu de infecții, față de intervalul precedent de două săptămâni, ajungându-se astfel, de la 26 la 84.

Totuși, ministrul sănătății bulgar a anunțat că nu se vor adopta noi restricții, dar că se vor intensifica verificările în ceea ce privește distanțarea socială și purtatul măștilor. În același timp, vor rămâne valabile restricțiile de călătorie, din majoritatea țărilor europene către Bulgaria.

Premierul Boiko Borisov a avertizat, în aceeași ședință a aexecutivului, că dacă nu se ameliorează distanţarea între spectatori la meciurile de fotbal, va ordona disputarea partidelor fără public, potrivit Economica.net.

Spre comparație, în România s-au înregistrat până acum, potrivit datelor oficiale, 25.286 de cazuri de îmbolnăviri, iar numărul deceselor a ajuns la 1.555, în condițiile în care populația țării noastre este de aproximativ trei ori mai mare decât cea a Bulgariei.

Urmăriți Impact.ro și pe