Țara în care copiii se pot juca online doar trei ore pe săptămână. E lege, deja companiile au primit indicații despre ce să facă

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 30.08.2021, 17:17
Țara în care copiii se pot juca online doar trei ore pe săptămână. E lege, deja companiile au primit indicații despre ce să facă

Problema dependenței ce a pus stăpânire pe tot mai mulți tineri din întreaga lume a fost „rezolvată” printr-o lege. Care este țara în care copiii se pot juca online doar trei ore pe săptămână? Companiile au primit deja instrucțiuni de la autorități.

Măsuri ferme pentru oprirea dependenței de jocuri online

În ultimii ani, tot mai mulți copii și adolescenți aleg să își trăiască o bună parte din viață în mediul virtual. Când nu sunt conectați la rețelele de social media, se pierd în lumea jocurilor online. Iar efectele negative nu au întârziat să apară. Problema a ajuns chiar pe masa autorităților din China, care au decis să caute o soluție rapidă.

„Soluția” a venit sub forma unui proiect de lege ce a fost aprobat luni. Astfel, copiii se pot juca online doar trei ore pe săptămână – câte o oră în zilele de vineri, de weekend și de sărbători, în intervalul 20:00-21:00. Reglementările au fost deja publicate, anunță agenția de știri Xinhua.

De acum înainte, se interzice companiilor de jocuri online să ofere servicii, sub orice formă, utilizatorilor sub vârsta de 18 ani, în afara intervalului respectiv și trebuie să se asigure că au sisteme sigure de verificare a numelor reale, potrivit autorității de supraveghere a jocurilor video din China.

Nu este prima oară când în China se iau măsuri pentru restricționarea numărului de ore petrecute de copii în fața calculatorului. Anterior, autoritățile limitaseră durata la trei ore pe zi în vacanță sau o oră și jumătate în alte zile.

Țara în care copiii se pot juca online doar trei ore pe săptămână

China a criticat SUA în contextul crizei din Afganistan

China i-a criticat pe liderii de la Washington pentru modul dezastruos în care a fost pusă în aplicare retragerea armatei SUA din Afganistan, acuzându-i că ar avea priorități de politică externă „egoiste”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că oficialii SUA au folosit retorica unei ordini globale bazate pe reguli pentru a-şi apăra propriul „comportament hegemonic de intimidare”.

„SUA pot, fără motiv, să intervină militar într-o ţară suverană şi nu trebuie să fie responsabile pentru suferinţa oamenilor din acea ţară.

SUA pot, în mod arbitrar, denigra, suprima, constrânge şi intimida alte ţări fără să plătească vreun preţ”, a afirmat Wang Wenbin într-o informare de presă.

La întâlnirea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, China a cerut ca Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări să fie „trase la răspundere pentru încălcarea drepturilor omului de către armatele acestora în Afganistan”. Mai mult, retragerea SUA din Afganistan a fost văzută ca o ocazie pentru China să demonstreze oamenilor din Asia că Statele Unite ale Americii nu pot fi de încredere.

Urmăriți Impact.ro și pe