”Gândirea președintelui”, noua materie pe care o învață copiii la școală în China. Care este scopul ei final

Ana Anitoiu, Camelia Moldoveanu 25.08.2021, 21:42
”Gândirea președintelui”, noua materie pe care o învață copiii la școală în China. Care este scopul ei final

Copiii din China vor avea o nouă materie în orar. Elevii vor învăța despre gândirea președintelui Xi Jinping. Anunțul a fost făcut de ministerul chinez al educației, care a explicat care este rolul acestei noi discipline în programa școlară.

Ce clase vor avea în orar materia ”Gândirea lui Xi Jinping”

Potrivit ministerului chinez al Educației, materia numită pe larg ”Gândirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o nouă eră” va fi predată începând din școala primară și până la universitate.

Scopul introducerii acestei noi discipline în programa școlară este acela de a întări hotărârea de a asculta partidul și de a ajuta tinerii să-şi însuşească convingerile marxiste”. În plus, noile materiale didactice pentru această materie trebuie să ”cultive sentimente patriotice”.

”Trebuie de asemenea să dotăm cursanţii cu instrumente pentru dezvoltarea spiritului lor de sacrificiu, precum şi cu noţiuni pentru a învăţa tot ce are legătură cu conceptul de securitate naţională”, a transmis ministerul chinez al educației.

”Gandirea presedintelui”, noua materie pe care o invata copiii la scoala in China. Care este scopul ei final
Xi Jinping, presedintele Chinei

Ce vor învăța elevii din China la această disciplină, în funcție de clasă

”Gândirea lui Xi Jinping” are la bază 14 principii ce reflectă idealurile comuniste. Printre acestea se numără: autoritatea absolută a partidului asupra armatei; o reformare profundă şi completă; accentul pus pe ideile noi în evoluție; traiul armonios om-natură; precum și importanța acordată cadrului de guvernare ”o ţară, două sisteme şi reunificarea cu pământul-mamă”.

La învățământul primar se va pune accentul pe cultivarea afecțiunii pentru ţară, iubirii partidului comunist şi pe înclinaţia către socialism. Apoi, la clasele intermediare cadrele didactice se vor concentra pe dezvoltarea cunoştinţelor ca bază pentru formarea opiniilor şi judecăţilor politice elementare. Ulterior, va fi dezvoltată gândirea abstractă.

Gândirea lui Xi Jinping a fost adăugată în constituția Chinei

De când a ajuns la putere în China în anul 2012, Xi Jinping, acum în vârstă de 68 de ani, a încercat să întărească rolul Partidului Comunist Chinez în toate domeniile societăţii, inclusiv în educație, afaceri şi instituţii culturale.

De altfel, ”Gândirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o nouă eră”, ca și concepție ideologică, a fost adăugată în constituţia acestei țări. Puterea personală a lui Xi a fost, de asemenea, consolidată prin abolirea limitelor mandatului prezidenţial.

Până la ”Gândirea lui Xi Jinping”, numai ideologia fondatorul Partidului Comunist Chinez, Mao Zedong, a mai fost prezentată ca sistem de gândire propriu ce îi poartă numele.

De altfel, în anul 2018, actualul preşedinte chinez a revizuit constituţia astfel încât să fie eliminată limita de două mandate prezidenţiale. În acest fel, Xi Jinping poate să rămână mai mult timp la putere.

Urmăriți Impact.ro și pe