EXCLUSIV

SURSE Vlad Voiculescu a dorit s-o împiedice pe Clotilde Armand să ajungă la conducerea USR-Plus Sector 1

Marian Păvălașc 15.06.2021, 18:52
SURSE Vlad Voiculescu a dorit s-o împiedice pe Clotilde Armand să ajungă la conducerea USR-Plus Sector 1

La sfârșitul săptămânii trecute cei aproape 1.000 de membri ai USRPlus din Sectorul 1 au avut de ales numele președintele organizației după ce USR (Uniunea Salvați România) și PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate) au fuzionat. Cu o diferență de mai puțin de o sută de voturi, Clotilde Armand a fost aleasă șefa organizației. Ea a avut parte însă de un contracandidat puternic, eurodeputatul Dragoș Pîslaru.

Ce a vrut Vlad Voiculescu să evite  în ceea ce o priveşte pe Clotilde Armand

Conform surselor impact.ro, Vlad Voiculescu, președintele fostei organizații PLUS București și fost ministru al Sănătății, a fost cel care a insistat ca prietenul său, Dragoș Pîslaru să candideze la șefia organizației de sector a formațiunii noi formate USRPlus. Intenția lui Vlad Voiculescu a fost să evite ca Clotilde Armand, primarul din Sectorul 1 era și șeful organizației USR, să devină președintele organizației de sector al USRPlus.

Reamintim că în urma fuzionarii dintre cele două partide (USR și PLUS) noua formațiune se numește USRPlus, iar în cadrul organizațiilor se vor desfășura alegeri interne unde membrii celor două foste partide își vor alege președinții comuni. Inclusiv la conducerea centrală a formațiunii se vor face alegeri la sfârșitul anului.

Clotilde Armand (USR) a câștigat alegerile pentru șefia organizației de partid USR Plus din Sectorul 1, cu circa 50 de voturi în avans față de competitorul ei, eurodeputatul Dragoș Pâslaru (PLUS), după cum indică numărătoare voturilori.

„De ce nu a mers Pîslaru la Sectorul 3, să se lupte cu Negoiță”

Apropiații lui Clotilde Armand au fost foarte supărați când Dragoș Pîslaru și-a anunțat candidatura la șefia organizației din Sector 1.

„Pentru noi a fost o dezamăgire. Nu era îndeajuns că Clotilde se luptă cu Romprest, cu PNL și PSD în Sectorul 1, a fost nevoie și ca Plus-ul să aducă în acest sector cel mai puternic candidat, este vorba de eurodeputatul Dragoș Pîslaru. A fost un semn clar”, ne-a transmis un apropiat din USR al lui Clotilde Armand.

Europarlamentarul Plus a mai afirmă înaintea alegerilor din weekend că nu are intenția de a candida la primăria Sectorului 1 în 2024 și că nu dorește un război cu aceasta

„Intenția noastră este de a avea o filială puternică și suficient răgaz în următorii doi ani pentru a putea construi. Nu văd campania ca un război. Filiala reprezintă mai mult decât primăria”, a declarat Pîslaru.

El a precizat că „a lucrat bine cu Clotilde Armand”.

„Dacă domnul Pîslaru era interesat de competiția internă sau de binele Capitalei și nu dorea să facă jocurile cuiva, putea candida foarte ușor la organizațiile din Sector 2, unde tot USR are primăria, sau mai degrabă la Sectoarele 3,4,5. Acolo putea face o organizație care să lupte cu primarii Negoiță, Băluță sau cu Piedone. Acolo cred că era provocarea mai mare, nu să vină să spună că este o alternativă la modul de lucru al lui Clotilde Armand”, ne-a mai precizat un apropiat al primarului din Sectorul 1.

Suspecții de serviciu: Vlad Voiculescu și Dan Barna

Echipa lui Clotilde Armand îl bănuiește pe Vlad Voiculescu, președintele Plus București, că l-ar fi încurajat și ar fi insistat ca Dragoș Pîslaru să candideze în Sectorul 1.

Aici, pe fondul războiului cu PNL și Romprest, o parte din membrii organizației USR sunt obosiți de luptele administrației locale și au fost deschiși la o schimbare a conducerii organizației care s-o mai domoleasca pe Clotilde Armand.

”Clotilde Armand are intenții bune, corecte, dar uneori nu pare să fie un om de echipă. Nu se consultă cu organizația, nu ascultă de nimeni din partid, face doar ce vrea. Seamănă tot mai mult cu Nicușor Dan, din punct de vedere al muncii în echipă”, ne-a transmis un membru USR.

Am încercat să luăm legătura cu Vlad Voiculescu pentru a-l întreba dacă s-a implicat în nominalizarea lui Dragoș Pîslaru ca și candidat la Sectorul 1. Până în acest moment nu ne-a răspuns la întrebare.

Apropiații lui Clotilde Armand au bănuieli că și Dan Barna, președintele USR, ar fi fost de acord cu schimbarea lui Clotilde Armand de la organizația de sector. Acesta ar fi spus în cadrul partidului că Armand împinge USR în multe scandaluri și riscă să afecteze imaginea partidului dacă primarul din Sectorul 1 nu va avea reușite în administrația locală.

Fuziunea

După fuziunea celor formațiuni USR și PLUS, în toate filialele din țară ale celor două formațiuni politice au loc alegeri interne pentru desemnarea de conduceri unice.

Desemnarea de noi lideri în organizațiile USRPlus din țară reprezintă o miză importantă în contextul în care este așteptat marele Congres USR PLUS pentru alegerea unui singur președinte de partid.

Dan Barna și-a anunțat public, la începutul lunii, intenția de a candida la șefia noului partid rezultat din fuziunea USRPlus. Dacian Cioloș a ezitat până acum să-și anunțe candidatura, însă la sfârșitul anului trecut a declarat că nu exclude o candidatură la prezidențiale în 2024.

Reamintim că liderul PLUS, Dacian Cioloș, i-a propus liderului USR, Dan Barna, să se dea amândoi la o parte din cursa pentru șefia partidului cu argumentul că astfel ar fi evitate tensiunile interne dintre cele două partide proaspăt fuzionate.

Urmăriți Impact.ro și pe