Dan Barna va candida la președinția USR-PLUS. Cum motivează decizia

Nicu Stan 07.05.2021, 15:54
Dan Barna va candida la președinția USR-PLUS. Cum motivează decizia

Dan Barna va candida la președinția USR-PLUS. Cum motivează decizia pe care tocmai a făcut-o publică, citiți în articolul de mai jos.

Dan Barna a anunțat că va candida la președinția USR-PLUS. ”Am muncit foarte mult timp și doresc să duc mai departe acest proiect”

Dan Barna va candida la președinția USR-PLUS. Acesta a anunțat, vineri, la Sibiu, că va candida pentru funcția de președinte al USR PLUS la congresul care va avea loc în luna septembrie a acestui an.

”Este un proiect la care am muncit foarte mult timp și doresc să duc mai departe acest proiect”, a spus vicepremierul Dan Barna.

Dan Barna vrea sa fie presedintele USR PLUS
Dan Barna vrea sa fie presedintele USR PLUS

Congresul național al USR PLUS va ave loc în luna septembrie a acestui an

Alegerile interne vor fi organizate în toată România la nivelul filialelor județene până la începutul lunii iulie, urmând ca congresul național să aibă loc în luna septembrie.

”Atmosfera e una foarte bună. Faptul că în Vinerea Mare a decis validarea fuziunii… În momentul de față suntem un singur partid. Practic această fuziune, care a durat aproape doi ani, a ajuns la un rezultat și sunt foarte încântat la nivel personal că un proiect în care am crezut și care nu a fost simplu, pentru că au fost de-a lungul timpului mulți oameni care au încercat să bage bețe prin gard, am reușit să avem acest efort finalizat. Suntem foarte optimiști despre evoluția pe termen lung a organizației”, a mai spus Dan Barna, citat de Mediafax.

USR PLUS anunța că îi retrage sprijinul politic premierului Florin Cîțu după demiterea lui Vald Voiculescu

Pe de altă parte, Dan Barna s-a supărat pe premierul Florin Cîțu când l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta anunța că îi retrage sprijinul politic primului-ministru.

”Demiterea de către premier a lui Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală și imatură politic. Ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Cîțu de a conduce coaliția (…) Anunțul din această dimineață legat de preluarea de către mine a interimatului, fără consultarea mea. E o decizie care confirmă iar imaturitate. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție”, spunea Dan Barna pe 14 aprilie.

Coaliția nu stă într-o singură persoană

”Am toată încrederea în înțelepciunea și maturitatea coaliției pentru a continua guvernarea. Răspunsul e foarte simplu, ni l-a dat chiar premierul azi: coaliția nu stă într-o singură persoană”, mai spune atunci liderul USR PLUS.

Urmăriți Impact.ro și pe