Dulceață de nuci verzi, rețeta ca la bunica acasă. Nu uita să pui ingredientul secret pentru a da acea aroma specială

Mirabela Vasile / 22.09.2020, 14:22
Dulceață de nuci verzi, rețeta ca la bunica acasă. Nu uita să pui ingredientul secret pentru a da acea aroma specială

Dulceață de nuci verzi. Nucile sunt mereu o opțiune sănătoasă și cu zeci de beneficii pentru organismul uman. Puțini știu însă că există o rețetă absolut delicioasă care te face să te lingi pe degete. Iată rețeta pe care ți-o recomandăm să o încerci împreună cu întreaga familie.

Iată rețeta de dulceață de nuci verzi, ca la mama acasă

Ingrediente: 1 kilogram de nuci verzi curățate, un kilogram de zahăr, 0, 5 litri de apă, zeama de la 2-3 lămâi, câteva cuișoare, un baton de scorțișiară și două plicuri de zahăr vanilat. Ingredientul secret al acestei rețete este mierea de albine. Trebuie adăugată o cantitate de 100 de mililitri.

Mod de preparare: se curaţă de coajă verde, până se ajunge la stratul alb. Trebuie să folosiţi mănuşi de plastic pentru a va proteja mâinile şi pentru a nu le păta. Nucile se lasă în apa rece pentru 6-12 ore, trebuie să fie acoperite de apă. Apa se schimbă de 2-3 ori în acest interval. Se face un amestec din apă, zahărul, mierea şi zeamă de lămâie şi se pun pe foc (la foc mare). Când siropul rezulta începe să clocotească, se pun nucile şi cuişoarele, scorţişoară şi vanilia. Dulceaţa se ţine la foc mic până ce se îngroaşă siropul. După ce s-a răcit dulceaţa, această poate fi pusă în borcane.

Mierea de albine e ingredientul secret
Mierea de albine e ingredientul secret

Ce beneficii au nucile verzi asupra familiei

Trebuie să știți că nucile verzi sunt o sursă foarte bună de minerale și vitamine. Conține potasiu, fosfor, calciu, zinc și seleniu. De asemenea Are și vitaminele B, C, E. De asemenea e important să știți că nucile verzi conțin o concentrație de apă de 20%.

După ce sunt uscate, în nuci scade conţinutul de apă şi creşte concentraţia de grăsimi. De aceea, nucile verzi conţin aproximativ 57% grăsimi. Se transformă apoi în nuci uscate, iar grăsimile ajung acum până la 70% . Conţinutul diferit de grăsimi în nucile verzi şi cele uscate face dife­renţa şi în privinţa caloriilor. Astfel, 100 de grame de nuci verzi conţin 580 de calorii. Dar și o cantitate de nuci uscate – 690 de calorii. Ai probleme cu rinichii şi nu ştii cum să faci să scapi de durerile insuportabile din timpul crizelor? Atunci ar trebui ca în luna iunie să își faci rezerve pentru un leac străvechi.

Combină 100 de game de nuci verzi, tocate cu aceeași cantitate de zahăr sau miere de albine şi pune-le apoi într-un borcan închis ermetic. Lasă-le timp de o lună la loc întunecos. Sucul obţinut bea-l de trei ori pe zi înainte de fiecare masă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI