Subvenţia pentru căldură, eliminată. Bucureştenii, afectaţi grav de schimbare: “Facturile se triplează”

Ioana Bucur, Alexandru Teodorescu 12.09.2021, 21:46
Subvenţia pentru căldură, eliminată. Bucureştenii, afectaţi grav de schimbare: “Facturile se triplează”

Se anunță cea mai grea iarnă din ultimii ani, în condițiile în care autoritățile au anunțat că subvenția pentu căldură ar putea fi eliminată. Bucureștenii vor fi grav afectați de decizia Guvernului. Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a dezvăluit că facturile s-ar putea tripla în perioada următoare.

Lovitură grea pentru bucureșteni: subvenția pentru căldură ar putea să fie eliminată

Guvernul pare că se joacă cu declarațiile, dând emoții uriașe românilor. La începutul lunii septembrie, Raluca Turcan spunea că se ia în calcul eliminarea subvenței la gigacalorie înainte de iarna acestui an. Doar 24 de ore mai târziu, ministrul Muncii se răzgândea, afirmând răspicat că „NU se elimină subvenția la gigacalorie. Punct!”.

În contextul declarațiilor care se schimbă radical de la o zi la alta, neîncrederea oamenilor crește. Fostul primar general al Capitalei a dezvăluit că, dacă subvenția pentru căldură va fi eliminată, facturile bucureștenilor se vor tripla.

„Am avertizat încă de anul trecut ce se va întâmpla dacă atat conducerea administrativă a ţării, cât şi cea la nivel local vor intra pe mana dreptei de România. Concret, in Bucuresti subventia inseamna 63 %. Daca se elimina, factura creste cu 63 la sută. Factura se triplează.

Când eram primar, eu am propus ca in momentul in care vom fi obligati să eliminăm aceasta subventie pentru că va fi considerata ajutor de stat, eu am propus ca aceasta diferenta de tarif sa fie suportata de Primaria Capitalei. Nicusor Dan minte când spune că nu are bani. Am informatii ca bani exista. Nu vrea sa le usureze viata bucurestenilor pentru plata facturii la termoficare”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Subvenţia pentru căldură, eliminată. Bucureştenii, afectaţi grav de schimbare
Gabriela Firea, avertisment pentru bucureșteni

„Facturile vor sări în aer”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după primul anunț al ministrului Muncii, Gabriela Firea a avertizat că pe bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire îi așteaptă o iarnă grea.

Facturile vor sări în aer! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat anularea subvenției la gigacalorie! Asta în contextul în care prețul energiei a explodat, fiind semnalate creșteri cuprinse între 300% și 500%! Toate acestea înseamnă o iarnă foarte grea pentru bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire, și nu doar pentru ei, ci și pentru locuitorii marilor orașe ale României!

Celebra OUG 114 plafona prețul la energie, însă Guvernul PNL-USR a anulat-o, că nu era bună, că era dată de PSD! Mai mult, a liberalizat piața energiei, susținând că asta va aduce scăderea prețurilor, prin stimularea concurenței! S-a întâmplat exact invers, așa cum PSD a semnalat de la bun început!

Dragi bucureșteni, Doamne ajută! Atât a mai rămas!”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe