Premierul îl contrazice pe Nicușor Dan. Primăria trebuie să acopere subvenția pentru căldură

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 30.08.2021, 22:53
Premierul îl contrazice pe Nicușor Dan. Primăria trebuie să acopere subvenția pentru căldură

Bucureștenii se pregătesc pentru o nouă iarnă grea. În contextul discuțiilor despre explozia prețurilor pentru gaze și electricitate, autoritățile aruncă responsabilitatea dintr-o parte în alta. Premierul îl contrazice pe Nicușor Dan, după afirmațiile edilului. Florin Cîțu a explicat de ce Primăria trebuie să acopere subvenția pentru căldură.

Florin Cîțu, despre subvenția la căldură pentru bucureșteni

Românii scot din ce în ce mai mulți bani din buzunare pentru a-și achita facturile, iar următoarele luni ar putea aduce creșteri de prețuri uriașe, mai ales la gaze și energie electrică. Înaintea unei alte ierni dificile pentru locuitorii din București, primarul Capitalei evită un răspuns clar cu privire la plata subvenției pentru căldură, susținând că așteaptă rectificarea bugetară.

Doar că premierul îl contrazice pe Nicușor Dan. Florin Cîțu a declarat, luni, că Primăria va trebui să plătească subvenția și că a primit banii de la Guvern.

„Primăria trebuie să plătească subvenţia, a avut banii în buget. Dacă nu a plătit subvenţia, atunci este problema Primăriei. A primit banii de la Guvern. Nu s-a plătit subvenţia.

Eu am verificat la rectificare, cred că sunt câteva sute de milioane de lei în contul Primăriei Bucureşti, deci se poate plăti subvenţia”, a explicat premierul, luni.

Premierul îl contrazice pe Nicușor Dan. Primăria trebuie să acopere subvenția pentru căldură
Nicușor Dan vrea ajutor de la Guvern pentru acoperirea subvențiilor

Nicușor Dan așteapă rectificarea bugetară. Ce a spus despre scumpirile din lunile de iarnă

Primarul Bucureștiului a anunțat că este foarte posibil ca locuitorii din Capitală să rămână fără subvenția la apă caldă și căldură. Situația facturilor din lunile de iarnă depinde de rectificarea bugetară pe care o va face Guvernul, precizează Nicușor Dan.

„În ce priveşte preţul căldurii în această iarnă, urmează să vedem. Este, din nou, un întreg ciclu, gazul de la Romgaz, negocierea Romgaz-Elcen, preţul gigacaloriei pe care urmează să-l fixeze ANRE şi o eventuală hotărâre de guvern pentru consumatorii vulnerabili.

Toate acestea sunt discuţii pe care urmează să le avem”, a declarat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Nicușor Dan nu a avut un răspuns clar nici în momentul în care a fost întrebat dacă prețul gigacaloriei va fi mai mare şi întreţinerea mai scumpă în această iarnă.

„Răspunsul la această întrebare depinde de răspunsul pe care toate instituţiile enumarate îl vor da”, a spus Dan.

Întrebat dacă instituția pe care o conduce are bani pentru plata subvențiilor, primarul a vorbit, din nou, despre rectificarea bugetară.

„Haideți să vedem discuţia din Consiliul General. În plus, răspunsul depinde și de rectificarea bugetară”, a adăugat primarul.