Gabriela Firea, despre problemele bucureştenilor legate de căldură şi apă caldă. Fostul edil al Capitalei: “Vor aştepta ani buni”

Antonia Iacobescu 22.07.2021, 15:33
Gabriela Firea, despre problemele bucureştenilor legate de căldură şi apă caldă. Fostul edil al Capitalei: “Vor aştepta ani buni”

Gabriela Firea a făcut acuzații dure la adresa celor din coaliția de guvernare actuală. Fostul primar al Capitalei a mărturisit că a trimis zeci de interpelări celor din Executiv, inclusiv premierului Cîțu. Pe contul personal de Facebook, Gabriela Firea a vorbit, cu sinceritate, despre problemele bucureştenilor legate de căldură şi apă caldă.

“Toate sunt scrise într-un limbaj de lemn surprinzător pentru pretențiile de oameni care urăsc birocrația ale reprezentaților actualei Coaliții, fără informații relevante, cu dorința clară de a bifa, formal, o obligație stabilită de lege”, a scris Gabriela Firea, senator PSD, pe pagina de Facebook.

Gabriela Firea, atac la guvernul Cîțu

Gabriela Firea a vorbit și despre stadiul lucrărilor la noua centrală termoelectrică de cogenerare de pe platforma fostului CET Titan. Fostul edil a precizat că oamenii din Capitală vor fi nevoiți să aștepte ani buni până nu vor mai avea probleme cu apa caldă și căldura, pe timpul iernii.

”După finalizarea licitației, va urma perioada propriu-zisă de realizare a acestei documentații. Apoi licitația pentru selectarea constructorului. Abia apoi va începe, efectiv, realizarea acestui proiect. Cât va dura? CÂȚIVA ANI BUNI…

Despre centrala provizorie, anunțată și de Nicușor Dan, tot vești proaste. Termoenergetica trebui să închirieze utilaje, cazane, să realizeze proiectele și să obțină avizele de utilități, totul prin licitații publice, care nu au fost încă demarate. Apoi, trebuie rezolvată problema achiziției de energie termică, tot o licitație publică. Și aici încă se lucrează la caietul de sarcini…Cât va dura? CÂȚIVA ANI BUNI…

Deci, pe scurt, pentru cetățenii care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura promise de mincinoșii Dan și Popescu, să știți că mai durează… CÂȚIVA ANI BUNI”, a mai scris Gabriela Firea, miercuri (21 iulie), pe pagina ei de Facebook.

Reacția Gabrielei Firea după amânarea majorării alocațiilor pentru copii

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a anunțat că alocațiile copiilor vor putea fi majorate începând cu 1 ianuarie 2022 cu rata inflației. Gabriela Firea a reacționat imediat și a catalogat această decizie drept una plină de “cinism”, a spus Gabriela Firea, la scurt timp după anunțul acestei decizii.

„Nu le pasă de copii! Cinism și inimă de piatră! Majoritatea PNL-USR din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și-a respins până și propria Ordonanță care prevedea creșterea în etape a alocațiilor de stat pentru copii! Alocațiile nu mai cresc în acest an! Cât despre ideea UDMR de a condiționa alocația copiilor de veniturile părinților, aceasta încalcă atât Constituția, cât și Decizia 277/2006 a CCR, care a concluzionat că toți copiii sunt egali și toți primesc, fără nicio discriminare, alocație de stat. Altfel, statul vine deja în sprijinul copiilor din medii defavorizate, care primesc, pe lângă alocația de stat, și alocație pentru susținerea familiei, care este condiționată de prezența la școală”, a comentat Gabriela Firea pe Facebook.