Nicușor Dan promite mai multă căldură în București decât iarna trecută. ”Schimbarea adevărată va fi în trei ani”c

Nicu Stan, George Capoeanu 31.08.2021, 20:19
Nicușor Dan promite mai multă căldură în București decât iarna trecută. ”Schimbarea adevărată va fi în trei ani”c

Nicușor Dan promite mai multă căldură în București decât iarna trecută. Primarul promite bucureștenilor că iarna aceasta va fi mai bună ca iarna trecută din punct de vedere al căldurii din apartamente. ”Schimbarea adevărată va fi în trei ani”, mai spune edilul Bucureștiului.

Nicușor Dan promite bucureștenilor că vor avea mai multă căldură în calorifere în iarna aceasta

Iarna aceasta va fi mai bine pentru bucureşteni decât cea trecută din punct de vedere al termoficării, a anunţat primarul Bucureștiului. De asemenea, Nicuşor Dan a menţionat că schimbările mai mari se vor simţi abia peste doi-trei ani, abia după ce vor fi făcute lucrări ample la reţeaua principală de conducte.

”Promisiunea pe care am făcut-o a fost că iarna aceasta va fi un pic mai bine decât iarna trecută (…) S-au făcut mai multe lucrări de întreţinere în această vară (…) Sunt în lucru procedurile pentru acea centrală provizorie din zona Titan, care va aduce un surplus de energie în sistem, care să compenseze numeroasele găuri. Acesta este motivul pentru care iarna aceasta va fi puţin mai bine decât iarna trecută (…) Sper ca în doi-trei ani să fim mult mai bine, adică, pe măsură ce se desfăşoară proiectul acesta de 53 de kilometri de conductă, pe măsură ce începem proiectul de 210 kilometri de conductă pe bani europeni”, a declarat Nicuşor Dan marţi, citat de Agerpres.

Bucurestenii vor avea caldura mai multa in acesasta iarna, sustine Nicusor Dan
Bucurestenii vor avea caldura mai multa in acesasta iarna, sustine Nicusor Dan

Ce spunea Nicușor Dan în luna iulie

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pomenea și în iulie că nu se va întâmpla ca bucureştenii să rămână fără căldură şi apă caldă în iarna ce va veni. Nicușor Dan spunea de atunci și de ce va fi mai bine.

„Nu se va întâmpla lucrul acesta, bucureştenii nu o să rămână fără căldură şi apă caldă. Într-adevăr am preluat o situaţie financiară foarte, foarte complicată, pe care, în aceste opt luni de mandat, am redresat-o destul de mult. Deci, nu există acest risc”, spunea Nicușor Dan.

Termoenergetica nu va fi închisă

În plus, primarul reamintea atunci că nu se pune problema ca Termoenergetica să fie închisă.

„Am spus că Energetica, chiar dacă este una din companiile înfiinţate recent, este o companie care va rămâne, pentru că ea este un fel de satelit al Termoenergetica, dar nu am spus niciodată că ele două vor fuziona. Am exprimat intenţia, în luna ianuarie, de achiziţie a ELCEN, s-au făcut nişte paşi procedurali în această direcţie, în sensul că s-a făcut evaluarea economică, cât costă ELCEN în momentul de faţă, 1, 075 miliarde lei, mai există nişte proceduri care au fost parcurse, problema este de acel 1,075 miliarde şi, pentru asta, cel puţin pentru moment, nu putem decât cu ajutorul Guvernului”, a explicat Nicuşor Dan.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe