Starea de alertă din Sectorul 1 nu va fi prelungită. Ce spune prefectul Capitalei despre situaţie

Badea Violeta, Dragos Ștefănescu 23.08.2021, 18:03
Starea de alertă din Sectorul 1 nu va fi prelungită. Ce spune prefectul Capitalei despre situaţie

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că starea de alertă din Sectorul 1, declarată în urma crizei gunoaielor, nu va fi prelungită. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ceruse din nou Prefecturii București aplicarea acestei măsuri. Iată ce spune prefectul Capitalei despre situaţie!

Nu se prelungește starea de alertă din Sectorul 1

Clotilde Armand, a convocat, duminică, 22 august, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 1, iar în cadrul ședinței s-a aprobat prelungirea stării de alertă.

Ulterior, situația a ajuns la prefectul Alin Stoica, iar acesta a respins cererea primarului de la Sectorul 1. Potrivit acestuia, situația din teren arată că salubrizarea este, în acest moment, bună și nu se impune prelungirea stării de alertă.

„Eu sper să nu riscăm să ajungem la situaţia de acum o lună în Sectorul 1. Societatea de salubrizare a dat asigurări că are capacitatea necesară să continue. Evident că situaţia va fi sub monitorizare, având în vedere că este oarecum fragilă, toată această perioadă.

Instituţiile de care am vorbit mai devreme vor monitoriza încontinuu situaţia din Sectorul 1 şi nu vom ezita să luăm măsuri în momentul în care lucrurile se vor înrăutăţi”, a declarat Alin Stoica, conform Mediafax.

Nu se prelungeste starea de alerta din Sectorul 1
Nu se prelungeste starea de alerta din Sectorul 1

Prefectul Capitalei a discutat cu Primăria Sectorului 1 și Romprest

Alin Stoica a precizat că a avut o discuție cu Primăria Sectorului 1 și Romprest, iar cele două ar fi ajuns la un acord pentru a asigura continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung.

De asemenea, prefectul Capitalei a mai spus că speră că cele două părți să fie responsabile și să realizeze importanța pe care acest lucru o are pentru cetățenii Sectorului 1.

„Discuţiile sunt dese între Primăria Sectorului 1 şi salubrist pentru a ajunge la un acord pentru o perioadă mai îndelungată. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a Sectorului 1 se teme că compania de salubrizare nu va avea capacitatea necesară de a presta serviciile mai departe.

Asta rămâne de văzut. Nu se impune prelungirea măsurii stării de alertă. Ei îşi vor continua activitatea şi vor funcţiona la capacitate (…)

Sper că ambele părți sunt conștiente de importanța pe care acest lucru o are pentru cetățenii Sectorului 1”, a mai spus oficialul.

Reamintim că pe data de 23 iunie a fost declarată stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei pentur o perioadă de o lună, pe fondul crizei gunoaielor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...