Starea de alertă din Sectorul 1, prelungită din cauza gunoiului. Cine trebuie să o aprobe

Nicu Stan 22.08.2021, 21:53
Starea de alertă din Sectorul 1, prelungită din cauza gunoiului. Cine trebuie să o aprobe

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 1 a aprobat prelungirea stării de urgență în Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din totalul celor 27, din cauza crizei gunoaielor. De asemenea, prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, spune că așteaptă informările de la DSP, Garda de Mediu și Agenția pentru Mediu și apoi va anunța decizia.

Starea de alertă din Sectorul 1, din cauza gunaielor, prelungită. Ce informări mai sunt așteptate

Starea de alertă din Sectorul 1 ar putea fi prelungită din cauza gunoielor. Alin Stoica, prefectul Capitalei a anunțat că așteaptă și informările de la Garda de Mediu, Agenția pentru Mediu, precum și de la DSP.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1 a aprobat prelungirea stării de urgență în Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din 27.

Gunoaiele au invadat Sectorul 1 ai Capitalei
Gunoaiele au invadat Sectorul 1 ai Capitalei

Prefectul Bucureștiului va lua o hotărâre

De asemenea, Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Sectorului 1 a fost trimisă duminică Prefectului Municipiului București care urmează să ia o decizie în acest sens.

Starea de alertă în Sectorul 1 a fost declarată pe data de 23 iulie, pentru 30 de zile, iar Primăria Sectorului 1 spunea că la acel moment pe străzi se adunaseră circa 2.691 de tone de gunoaie generate de populaţie. De asemenea, în 26 iulie, PSD a anunţat că va ataca în instanţă instituirea stării de alertă, susţinând că decizia nu este întemeiată legal şi reprezintă doar “urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand“.

Clotilde Armand îl apără pe Florin Cîțu

După asta, cererea depusă de nouă consilieri locali ai PSD privind suspendarea stării de alertă declarată în luna iulie în Sectorul 1, în criza gunoiului, a fost respinsă joi de Tribunalul București.

Între timp, primarul Sectorului 1 se ocupă să îi ia apărarea primului-ministru în scandalul dosarului din SUA, unde acesta a făcut două zile de închisoare după ce a fost prins beat la volan.

Florin Cîțu n-a comis vreun mare atentat

”După ce a solicitat preşedintelui României să intervină pentru că este în pericol democrația sau să facă şedinţă de CSAT, pentru că din cauza mea a pierdut PSD alegerile în Sectorul 1, Marcel Ciolacu mai are o solicitare urgentă către dl. președinte Klaus Iohannis: îi cere urgent demisia şefului Executivului. De ce?

Pentru că dl. premier Florin Cîţu s-a urcat la volan beat și a făcut două zile de închisoare în SUA din cauză asta în urmă cu 20 de ani. Vă dați seama ce atentat?!”, scria Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe