Biroul Electoral Sector 1, reacție oficială în scandalul imaginilor surprinse în noaptea alegerilor. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu sacii cu voturi

Mirabela Vasile 01.10.2020, 15:24
Biroul Electoral Sector 1, reacție oficială în scandalul imaginilor surprinse în noaptea alegerilor. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu sacii cu voturi

Biroul Electoral Sector 1, reacție la imaginile surpinse în noaptea alegerilor. Se pare că BES1 a venit cu prime declarații după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini. Acestea au surprins cum un individ a luat un sac cu buletine de vot și a revenit abia peste o oră. BES acuză la rândul său că prezentarea imaginilor „a fost denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului”

Prima reacție oficială a Biroului Electoral 1, în scandalul imaginilor din noaptea alegerilor

Unitatea condusă de procurorul Nicolae Sprîncu, a dat publicității, joi, un comunicat. Aici explică ceea ce se vede în imaginile difuzate miercuri seara. Aceștia spun că niciun sac cu voturi nu a fost scos din încăperea securizată.

„Având în vedere informațiile și imaginile apărute în spațiul public, prin care se induce ideea că membri ai Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector1 ar fi facilitat sustragerea din încăperea securizată a unor saci cu voturi, întreaga prezentare în spațiul public începând cu seara zilei de 30.09.2020 fiind denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului, vă aducem la cunoștință următoarele:

Cu titlu preliminar facem precizarea că toți membrii Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și-au desfășurat activitatea în mod continuu, începând cu data de 27.09.2020, ora 06.00 și până la data de 29.09.2020, în jurul orei 03.00. Activitatea a fost reluata la data de 29.09.2020, în jurul orei 09.30 și s-a finalizat la data de 30.09.2020, în jurul orei 01.30.”, se arată în comunicat.

Ce s-a intamplat de fapt in noaptea alegerilor la Biroul Electoral al Sectorului 1
Ce s-a intamplat de fapt in noaptea alegerilor la Biroul Electoral al Sectorului 1

Ce spun reprezentanții despre sacul ridicat în noaptea alegerilor la Sectorul 1

”În imaginile prezentate publicului, imagini filmate în noaptea de 28/29.09.2020, apare președintele Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 care, împreună cu președintele secției de votare, au intrat în cameră pentru a ridica sacul care conține semnăturile votanților. Alături de aceștia se aflau și reprezentanți USR-PLUS, care în conformitate cu dispozițiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către președinte tocmai pentru a se asigura transparența procesului electoral.

Activitățile desfășurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conținea lista cu semnăturile votanților, sac care a fost înmânat președintelui secției de votare. Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către președintele secției de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispozițiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central.”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe