SRI face angajări. Vezi care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Iancu Andreea 16.09.2020, 16:58
SRI face angajări. Vezi care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Serviciul Român de Informații a făcut un anunț important pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. Astfel, SRI urmează să facă angajări în următoarea perioadă, atât persoane cu studii medii, cât și cu studii superioare. Deci, te poți angaja la SRI chiar dacă nu ai terminat o facultate.

SRI angajează. Ce posturi sunt vizate

Vești bune pentru cei care își doresc să se angajeze la stat. Serviciul Român de Informații a anunțat că face angajări, iar pentru posturile acestea candidații nu trebuie să aibă studii superioare. Conform unui comunicat oficial emis de către instituție, SRI este în căutarea unor cunoscători de limbi străine, mai puțin utilizate în România.

Anunțul Serviciului Român de Informații precizează că personalul poate avea atât studii medii, cât și superioare. De asemenea, limbile străine pentru care sunt căutați candidați sunt albaneză, arabă, armeană, azeră, coreeană, chineză, dari, ebraică, georgiana, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană și urdă.

Astfel, următorii ocupanți ai acestor posturi vor fi implicați în operațiuni de securitate națională. Limbile străine cu circulație redusă în România sunt un element importante pentru a înțelege anumite subtilități culturale. Viitori angajați SRI vor trebui să descifreze înscrisuri, să detalieze semnificațiile care pot fi străine unui cunoscător obișnuit.

Condițiile de angajare pentru un post la SRI
Condițiile de angajare pentru un post la SRI

Ce trebuie să faci pentru a deveni agent SRI

Cei care își doresc să ocupe un post în cadrul Serviciului Român de Informații trebuie să îndeplinească o serie de condiții de încadrare. De asemenea, candidații trebuie să promoveze etapele de verificare și selecție impuse de SRI.

Pentru a aplica pentru posturile scoase la concurs, candidații trebuie să trimită un CV la adresa de email [email protected], menționând în subiectul mesajului „LINGVIST – NUME PRENUME”. De asemenea, în cadrul aceluiași mail candidații vor menționa și localitatea unde doresc să fie contactați de către specialistul în resurse umane.

Pe de altă parte, există o serie de criterii generale, valabile pentru orice aplicare la un post în SRI:

-să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
-să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
-să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
-să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
-să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale;
-să nu fi consumat, anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse;
-să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...