Sorin Grindeanu a fost audiat, marți, de procurorii DNA. Este vizat într-un dosar privind conducerea CFR

Elena Avramescu 17.01.2023, 13:56
Sorin Grindeanu a fost audiat, marți, de procurorii DNA. Este vizat într-un dosar privind conducerea CFR

În cursul zilei de astăzi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost audiat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Se pare că acesta a fost audiat ca martor într-un dosar privind conducerea CFR, potrivit știrileprotv.ro.

Ministrul Transporturilor, audiat de procurorii DNA

Ulterior, Ministerul Transporturilor a lansat un comunicat, prin care a confirmat faptul că Sorin Grindeanu a dat declarații în fața procurorilor DNA.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a fost citat, astăzi 17 ianuarie 2023, la sediul Direcție Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor. Ministrul a fost întrebat în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA. Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.

Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată, Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației”, găsim notat în comunicat.

Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor vor să-și mute conturile la o bancă românească

În urmă cu o lună de zile, Sorin Grindeanu a făcut o declarație surprinzătoare. În acest sens, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precum şi alte companii din subordinea Ministerului Transporturilor și-au anunțat intenția de a-şi muta conturile de la băncile austriece la CEC din cauza condiţiilor mai avantajoase.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie. Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă”, a declarat Sorin Grindeanu în timp ce se afla la recepţia lucrărilor la staţia de metrou Tudor Arghezi.

Cu toate acestea, mutarea de la o bancă la alta nu se va petrece imediat, dar companiile care aveau conturi la băncile austriece spun că vor face toate demersurile necesare pentru ca acest lucru să se întâmple fără probleme.

„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele.

Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a declarat ministrul Transporturilor, după ce a mărturisit nu are conturi la bănci austriece.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...