Ce se întâmplă cu elevii nevaccinaţi în noul an şcolar. Sorin Cîmpeanu a explicat clar

Nicu Stan 18.08.2021, 20:17
Ce se întâmplă cu elevii nevaccinaţi în noul an şcolar. Sorin Cîmpeanu a explicat clar

Se pun la punct ultimele detalii pentru începerea noului an școlar. Astfel, ministerul Educației ia în calcul ca elevii care sunt vaccinați să continue să meargă la școală, chiar dacă sunt descoperite cazuri de coronavirus în clasă, în timp ce elevii care nu sunt vaccinați ar urma să rămână acasă, de unde să facă școală online.

Ministrul Educației a anunțat ce se întâmplă cu elevii vaccinați în cazul în care apar cazuri de infecție cu coronavirus

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri va avea loc o întâlnire la Guvern pe tema măsurilor care se vor lua la începerea noului an școlar pe 13 septembrie. Astfel, o ipoteză ar fi aceea ca elevii vaccinați să continue să meargă fizic la școală după ce apar cazuri de Covid-19 în clasa lor, în timp ce elevii nevaccinați vor fi obligați să treacă la școala online.

În contextul în care vaccinarea este posibilă începând cu vârsta de 12 ani, Sorin Cîmpeanu a anunțat că ordinul comun care va stabili regulile și măsurile de siguranță pentru începerea școlii îl va elabora împreună cu ministerul Sănătății. Acesta va fi făcut public în perioada 1-3 septembrie.

Se pun la punct ultimele detalii pentru inceperea anului scolar 2021-2022
Se pun la punct ultimele detalii pentru inceperea anului scolar 2021-2022

Când apare ordinul

”Un ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății va apărea în perioada 1-3 septembrie. Până atunci pregătim acest ordin. Vom avea vineri o întâlnire convocată de prim-ministrul României la Guvern, în prezența medicului Raed Arafat, al ministrului Sănătății, INSP, colonelului Valeriu Gheorghiță la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli, știut fiind că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie”, a declarat Sorin Câmpeanu la Antena 3.

Masca de protecție, obligatorie în școli

De asemenea, masca de protecție în școală va rămâne obligatorie indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu.

”Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri”, a precizat ministrul Educației.

Se vrea reluarea testării elevilor și a profesorilor

De asemenea, s-a făcut referire la testele noninvazive, cu salivă, care anul trecut nu au fost aprobate și cumpărate pentru a fi folosite în școli.

“Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic.

Se pune bază pe măsurile de prevenție

Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică.

De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi.

Vaccinarea copiilor, un mijloc de prevenție

Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a precizat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Urmăriți Impact.ro și pe