Veste total neașteptată! Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din Academia de Științe ale Securității Naționale. Motivul invocat

Ana Anitoiu 10.08.2021, 00:02
Veste total neașteptată! Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din Academia de Științe ale Securității Naționale. Motivul invocat

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), ce a fost fondată de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI) George Maior. Ministrul Educației a dezvăluit motivul pentru care a luat această decizie.

De ce a demisionat Sorin Cîmpeanu din Academia de Științe ale Securității Naționale

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din ASSN după câteva conflicte pe care le-a avut cu fostul ministru al Educației Remus Pricopie, care în prezent este președinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale și rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

De altfel, în cererea de demisie din Academia de Științe ale Securității Naționale, Sorin Cîmpeanu a scris că vrea să părăsească instituția ce este condusă de Remus Pricopie ”cu dezonoare”.

”În cei 30 de ani de activitate, nu am nimic de ascuns, spre deosebire de alții. Eu sunt foarte mândru de toate lucrările mele și nu am de ce să le ascund. (…) Am văzut chiar de la colegi unele atacuri. (…) (Pricopie, n.r.) este un personaj asupra căruia nu aș dori să mă opresc, pentru că oricum a rămas în memoria colectivă ca ministrul păcălit de vulpe. Are un record național absolut, am verificat.

Nicio teză de doctorat susținută în România nu a fost atât de pe repede-înainte precum cea a domnului Remus Pricopie. Nouă luni, dacă nu mă înșel. S-a înscris, a dat admitere, iar în mai avea deja și diploma de doctor, deci, e wow! O să verific, la nivel internațional, dacă mai e cineva așa”, a spus Sorin Cîmpeanu la DC News.

Sorin Cîmpeanu si-a dat demisia din Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale
Sorin Cîmpeanu si-a dat demisia din Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale

Remus Pricopie, acuzație la adresa lui Sorin Cîmpeanu

Cel mai recent, Remus Pricopie a acuzat problema de integritate ale lui Sorin Cîmpeanu, dar fără să prezinte dovezi. Președintele ASSN a publicat pe platforma de socializare Facebook și pe blogul său două editoriale referitoare la ministrul Educației, pe care le-a numit ”Golaniada Cîmpeanu” și ”Golanul util în politică”.

Academia de Știinte ale Securității Naționale a fost înființată în anul 2012, sub denumirea Academia de Știinte Militare. Numele i-a fost schimbat în 2018. La finalul anului trecut, când Sorin Cîmpeanu se afla pe liste pentru funcția de ministru al Educației în Guvernul Cîțu, un grup de organizații și mișcări ale societății civile, printre care s-au numărat Rezist și Corupția Ucide, au cerut printr-o scrisoare deschisă ca el să nu fie ales deoarece ar avea, printre altele, probleme de integritate prin apartenența la ASSN.

Urmăriți Impact.ro și pe