Soluția simplă și eficientă cu bicarbonat de sodiu pentru manșetele și gulerele cămășilor. Efecte uimitoare

Iancu Andreea 07.09.2020, 12:27
Soluția simplă și eficientă cu bicarbonat de sodiu pentru manșetele și gulerele cămășilor. Efecte uimitoare

Cămășile sunt articole vestimentare destul de pretențioase. Acestea se pot uza cu ușurință și mai cu seamă se pătează rapid. Cele mai supărătoarele sunt petele de la nivelul gulerului sau manșetelor, care se curăță cu greu. Cu toate acestea, există o soluție simplă și utilă, pe bază de bicarbonat de sodiu, cu care poți scăpa de grija petelor de pe cămașă.

Cum să cureți manșetele și gulerele cămășilor cu bicarbonat de sodiu

Chiar dacă pare imposibil de făcut, cămășile pot fi curățate cu ușurință. Petele din zona gulerului sau a manșetelor de la cămașă pot părea greu de scos, chiar și cu soluții speciale. Totuși, cu puțin ajutor vei descoperi că data viitoare când vei descoperi o cămașă murdară în coșul de rufe nu te vei mai teme.

Poate că ai încercat deja mai multe soluții pentru pete de pe piață și nimic nu a funcționat. Totuși, nu este obligatoriu ca substanțele toxice să fie eficiente în eliminarea petelor. Iar cămășile necesită puțin mai multă atenție în privința curățării.

Este cunoscut faptul că manșetele și gulerele se pătează mai des și capătă o culoare galbenă, nedorită pe nicio haină. Acest aspect uzat al cămășilor este firesc atunci când porțiunea care intră în contact direct cu pielea și transpirația este gulerul. Și în cazul manșetelor apar adesea pete de murdărie. Chiar și machiajul poate ruina o cămașă, mai ales dacă aceasta este albă. Petele de fond de ten sau de ruj sunt atât de dificil de eliminat.

Atunci când nu ești dispus să îți schimbi garderoba în fiecare lună, ai putea să acorzi o atenție mai mare soluțiilor de curățare. Bicarbonatul de sodiu, atât de util în gospodărie, poate fi un real ajutor și în cazul petelor de pe cămăși. Înainte de a pune mașina de spălat, asigură-te că ai pregătit hainele cu o soluție pe bază de bicarbonat.

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru gulere și manșete curate
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru gulere și manșete curate

Soluția simplă, cu bicarbonat de sodiu pentru cămăși curate

Se cunosc calitățile dezinfectante și de eliminare a petelor în cazul bicarbonatului de sodiu. De aceea, dincolo de beneficiile pentru curățarea casei sau coacerea prăjiturilor, bicarbonatul poate da o mână de ajutor și în cazul petelor de pe haine. Astfel, manșetele și gulerele îngălbenite vor fi mai simplu de curățat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Vei putea obține cămăși imaculat de albe dacă folosești această soluție simplă. Ai nevoie de patru linguri de bicarbonat de sodiu dizolvate într-un sfert de lingură de apă. Aplică amestecul pe manșete și guler cu o periuță de dinți. Trebuie să freci ușor porțiunea afectată și apoi să o clătești cu apă. ulterior, adaugă cămașa în mașina de spălat și folosește programul obșnuit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...