Cum poți să îți prepari o cremă pentru îngrijirea mâinilor cu bicarbonat de sodiu. Rezultate uimitoare pentru piele

Elena Avramescu 03.09.2020, 11:51
Cum poți să îți prepari o cremă pentru îngrijirea mâinilor cu bicarbonat de sodiu. Rezultate uimitoare pentru piele

Atât în perioada caldă, cât și în cea rece, pielea mâinilor se poate usca, din cauza diferențelor prea mari de temperatură sau prin folosirea soluțiilor de curățare fără mănuși. Astfel că mâinile au nevoie de o protecție suplimentară, adică de o cremă care să hidrateze în profunzime.

Cum poți să îți prepari o cremă pentru îngrijirea mâinilor cu bicarbonat de sodiu

Desigur, pe piață sunt sute de opțiuni, însă foarte puține creme sunt naturale în proporție de 90%, iar acelea au, de obicei, un preț mult prea mare. Tocmai de aceea noi vă propunem o soluție alternativă, naturală, și care costă foarte puțin, cu două ingrediente ce mai mult ca sigur le aveți deja în casă.

Bicarbonatul de sodiu dovedește, din nou, că este bun chiar la orice, inclusiv la hidratarea pielii. Astfel că pentru a îndepărta celulele moarte și a înmuia pielea, poți folosi cu încredere puțin bicarbonat de sodiu. Rezultatele o să te uimească cu siguranță.

Cremă pentru îngrijirea mâinilor cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu, ideal pentru prepaarrea cremei pentru îngrijirea mâinilor

Ingrediente:

  • 5 grame sau o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 6 grame sau o linguriță de ulei de migdale

Mod de preparare:

Se începe prim amestecarea bicarbonatului de sodiu și a uleiului de migdale într-un castron și se aplică pasta obţinută pe mâini cu un masaj circular delicat. Se lasă să acționeze timp de aproximativ cinci minute, după care se clătește cu apă caldă. Acest tratament se aplică de două sau de trei ori pe săptămână.

Bicarbonatul de sodiu, ideal în lupta împotriva mirosului neplăcut de transpirație

Chiar dacă transpirația este un proces normal din corpul nostru, aceasta poate deveni jenantă. Și nu doar din cauza mirosului neplăcut, dar și al petelor gălbui de pe haine. Bicarbonatul de sodiu este celebru pentru proprietățile sale antifungice, dar și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Pentru a preveni mirosul urât de transpirație îți poți prepara propriul deodorant, folosind bicarbonat de sodiu. Amesteci bicarbonatul cu o bilă de antipespirant și aplici soluția obținută sub brațe. În acest sens, mirosul neplăcut va fi absorbit de bicarbonat.