Soluția pe care o încearcă rușii după ce au rămas fără Visa și Mastercard. La ce s-au gândit băncile moscovite

Ana Anitoiu 06.03.2022, 18:28
Soluția pe care o încearcă rușii după ce au rămas fără Visa și Mastercard. La ce s-au gândit băncile moscovite

Soluția pe care o încearcă rușii după ce au rămas fără Visa și Mastercard a fost dezvăluită. Reprezentanții băncilor moscovite vor face o schimbare, în contextul în care Banca Centrală a Rusiei a anunțat că cele două sisteme de plată nu vor mai funcționa în străinătate după data de 9 martie.

Ce soluție încearcă rușii după ce au rămas fără Visa și Mastercard

Firmele americane de plăți Visa Inc (VN) și Mastercard Inc au transmis că suspendă operațiunile în Rusia și că se alătură în acest fel listei companiilor care rup legăturile de afaceri cu Moscova, după ce Vladimir Putin a declanșat un război în Ucraina.

Ulterior, Banca Centrală a Rusiei a transmis că numeroase bănci rusești intenționează să emită carduri folosind UnionPay, un sistem de plăți despre care a menționat că este activat în 180 de țări. Unele bănci rusești îl folosesc deja.

Însă, altele, printre care se numără și Sberbank și Tinkoff, ar putea să înceapă să emită carduri pentru a înlocui sistemul de plăți Mir din Rusia cu UnionPay.

În prezent, mii de cetățeni ruși, inclusiv turiști, sunt blocați în străinătate după ce mai multe state și-au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești. Moscova a ripostat, impunând interdicții de zbor pentru multe companii aeriene străine.

În acest context, Banca Centrală a Rusiei le-a recomandat cetățenilor care se află în străinătate să retragă numerar înainte ca interdicția să intre în vigoare.

Solutia pe care o incearca rusii dupa ce au ramas fara Visa si Mastercard
Vladimir Putin

Vladimir Putin, avertisment despre sancțiunile impuse Rusiei

Recent, Vladimir Putin a declarat că sancțiunile ce au fost impuse de Occident împotriva Rusiei, afectându-i economia, seamănă cu o declarație de război. De altfel, el nu este singurul care a dat un astfel de avertisment.

După ce ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a spus că se va desfășura un război economic şi financiar total împotriva Rusiei după declanșarea războiului din Ucraina, Dmitri Medvedev i-a dat replica.

Fostul președinte al Rusiei a atras atenția că politicienii ar trebui să fie mai atenți la cuvintele pe care le folosesc. Medvedev le-a transmis acestora să nu uite că în istoria umanităţii războaiele economice s-au transformat adesea în războaie adevărate.

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Rusia nu este izolată în urma sancțiunulor economice pe care le-a primit. Conform lui Peskov, lumea este mult prea mare pentru ca Statele Unite ale Americii și Europa să poată izola o țară și încă una atât de mare cum este țara lui.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...