Când se va termina războiul din Ucraina. Vladimir Putin i-a transmis condițiile președintelui turc Erdogan

Ana Anitoiu 06.03.2022, 16:03
Când se va termina războiul din Ucraina. Vladimir Putin i-a transmis condițiile președintelui turc Erdogan

Vladimir Putin a dezvăluit când se va termina războiul din Ucraina, în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Liderul rus i-a transmis acestuia care sunt condițiile pentru încetarea „operațiunii militare speciale” pe care a declanșat-o.

Putin a spus când se va termina războiul din Ucraina

Vladimir Putin i-a spus la telefon președintelui Turciei că speră ca negociatorii Ucrainei să aibă o abordare mai „constructivă” în următoarea rundă de tratative. Liderul rus a precizat că așteaptă ca aceștia să țină cont de realitatea din țară.

Președintele Turciei i-a cerut lui Vladimir Putin să dea ordin pentru încetarea focului și să permită formarea unor coridoare umanitare cu scopul evacuării civililor.

Însă, președintele Rusiei i-a spus liderului turc că „operațiunea militară specială” din Ucraina se desfășoară conform planului. Putin a adăugat că pacea va fi restabilită atunci când Kievul va depune armele și va accepta solicitările Moscovei.

Cand se va termina razboiul din Ucraina
Vladimir Putin a spus cand se va incheia razboiul din Ucraina

Ce vrea Vladimir Putin pentru a încheia războiul din Ucraina

De altfel, Vladimir Putin a spus același lucru și în timpul unei discuții pe care a avut-o la inițiativa Germaniei cu cancelarul Olaf Scholz. Printre cererile liderului rus se numără: adoptarea de către Ucraina a unui statut „neutru şi nenuclear”, demilitarizarea obligatorie a țării și „denazificarea” sa.

De asemenea, Vladimir Putin cere ca Ucraina să recunoască anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, precum și „suveranitatea” regiunilor separatiste proruse din estul acestei țări, Doneţk şi Lugansk, în teritoriile lor administrative.

Putin i-a mai spus cancelarului german că, de fapt, militarii lui nu bombardează Kievul și mari orașe ale Ucrainei. Potrivit președintelui Rusiei, aceste informații referitoare la distrugerile făcute de armata sa reprezintă o „fabricație grosieră”.

„Informaţiile privind pretinsul bombardament asupra Kievului şi asupra altor mari oraşe nu sunt decât fabricaţii grosiere ale propagandei”, i-a spus Vladimir Putin lui Olaf Scholz, conform unui comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin a ținut să precizeze că obiectivele Rusiei în cadrul „operațiunii militare speciale” din Ucraina vor fi atinse fără nicio îndoială și, prin urmare singura cale este ca Ucraina să îi accepte condițiile.

Poliția din Ucraina a anunțat recent că cel puțin șapte oameni, printre care s-au aflat și doi copii, au fost uciși în urma unui atac aerian al armatei ruse asupra unei zone rezidenţiale rurale din regiunea Kiev. Tragedia a avut loc în Markhalivka, la 10 kilometri de periferia de sud-vest a capitalei ucrainene.

Vineri, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a aprobat o rezoluţie pentru a fi creată o comisie internațională de anchetă cu privire la încălcările drepturilor omului şi ale dreptului umanitar în Ucraina după ce Rusia a declanșat războiul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...