Soluția lui Nicușor Dan pentru problema încălzirii în București. Ce vrea să cumpere primarul general

Ana Anitoiu / 15.01.2021, 09:01
Soluția lui Nicușor Dan pentru problema încălzirii în București. Ce vrea să cumpere primarul general

Mulți bucureșteni racordați la sistemul central de termoficare se confruntă cu frigul și lipsa apei calde în locuințele lor. Oamenii sunt nevoiți să apeleze la alte surse de încălzire și să cheltuie mai mulți bani pe utilități. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus ce soluție are pentru această problemă. Iată ce vrea să cumpere edilul.

Ce soluție are Nicușor Dan pentru problema încălzirii în București

Întrebat cât de fierbinți vor fi caloriferele din apartamentele bucureștenilor dacă va veni un ger crunt, Nicușor Dan nu a putut da un răspuns cert. Primarul general al Capitalei a dat vina pe fosta administrație pentru această situație. Se pare că edilul nu poate veni cu o soluție rapidă pentru locuitorii Capitalei care suferă de frig.

”Cât de fierbinți vor fi caloriferele în apartamente? La cât de fierbinți cât nu se pierde din vina fostei administrații. Cam asta e ce pot să vă spun.”, a declarat Nicușor Dan despre problema încălzirii din București, precizând ce planuri are pentru rezolvarea acesteia.

Solutia lui Nicusor Dan pentru problema incalzirii in Bucuresti. Ce vrea sa cumpere primarul general
Caloriferele din Bucuresti, mai mult reci in Bucuresti, in aceasta iarna

Ce vrea Nicușor Dan să cumpere, ca să soluționeze problema încălzirii în București

Deși nu poate veni cu o soluție rapidă, primarul general al Capitalei vrea să cumpere ELCEN, producător de energie electrică și termică. În anul 2016, această companie a fost evaluată la un miliard de lei. Însă, Nicușor Dan a spus că valoare a scăzut până în prezent și că a cerut ca plata să se facă eșalonat, urmând ca în acest an să se achite 200-300 milioane de lei.

”Ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN. Este un deziderat care a apărut în spațiul public de mult timp, avem instrumentele să-l realizăm, există disponibilitatea, este nevoie de acordul CGMB și de acordul Guvernului. Sunt optimist că această preluare va avea loc. Am cerut o reevaluare a activelor pe care vrem să le preluăm, mă aștept să fie mai puțin de un miliard de lei”, a spus, joi, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicușor Dan: ”Sistemul ăsta mergea târâindu-se de ani de zile”

În plus, Nicușor Dan are în plan repararea a țevilor vechi de peste 40 de ani ale sistemului de termoficare, folosind bani europeni. Totuși, până atunci, se pare că locuitorii Capitalei vor fi nevoiți să facă rost de alte surse de căldură în această iarnă, precum și să își încălzească apă pe aragaz, la fel ca în anii comunismului.

”Nu putem să facem mai mult decât am spus că vom face în campania electorală. Există un indicator şi acesta este câtă apă se pierde. Această cantitate de apă este de 3 ori mai mare decât acum 3 ani şi cu 50% mai mare decât acum un an. Asta este situaţia pe care am moştenit-o. Oricum, sistemul ăsta mergea târâindu-se de ani de zile. Acum s-a mai adăugat o chestiune, erau nişte lucrări care erau de cârpeală, care s-au făcut în fiecare an vara, şi care anul ăsta nu s-au făcut, este clar vina fostei administraţii. Nu mai spun că 4 ani nu s-au luat bani europeni şi nu s-au făcut lucrări temeinice”, a declarat Nicuşor Dan, în decembrie, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI