Nicușor Dan, în „război” cu Gabriela Firea: „A fost un delir de grandoare care a durat patru ani, care s-a combinat cu risipă și corupție”

Cristian Cojocaru 12.01.2021, 15:09
Nicușor Dan, în „război” cu Gabriela Firea: „A fost un delir de grandoare care a durat patru ani, care s-a combinat cu risipă și corupție”

Războiul dintre Gabriela Firea și actualul primar general, Nicușor Dan ia amploare, iar cei doi nu ezită să își arunce critici dure. Firea este acuzată că a dat în judecată nu doar instituții de presă dar și persoane fizice cerând daune imense.

Nicușor Dan duce un adevărat ”război” cu Gabriela Firea

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan precizează că primăria condusă de Firea a dat în judecată mai multe instituții dar și persoane fizice cerând daune de peste 1 milion de euro. Acesta este de părere că Gabriela Firea confundă Primăria Capitalei cu propria ei persoană, într-un ”delir de grandoare care a durat patru ani”.

„În mintea Gabrielei Firea, Primăria Capitalei se confunda cu propria ei persoană. A fost un delir de grandoare care a durat patru ani, care s-a combinat cu risipă și corupție și a costat foarte mult bucureștenii. Primăria Municipiului București a fost luată ostatică în războaiele Gabrielei Firea, în nesfârșita ei campanie de imagine și în scandalurile pe care periodic le-a provocat. Ieșim acum din această paradigmă, pentru a avea o primărie normală, interesată de soluții și nu de conflicte”, susține Nicușor Dan.

Toate astea după ce primarul general a hotărât ca Primăria Generală să iasă din ”stupidele războaie cu presa în care a angajat-o fostul primar” spunând că sunt lucruri mult mai importante de făcut. Nicușor Dan menționează într-o postare anterioară ca Firea ”continuă să fie dominată de nervii și resentimentele cu care a condus Primăria”.

Două lucruri pe care Nicușor Dan le subliniază cu privire la procesele lansate de Firea

Primarul Capitalei menționează două puncte prin prisma cărora privește procesele pe care Gabriela Firea le-a lansat. Primul este reprezentat de faptul că a dat în judecată instituții ale presei dar și persoane fizice pentru a intimida presa și a descuraja jurnaliștii să critice primarul sau primăria.

Cel de-al doilea aspect este faptul că aceste acțiuni ale Gabrielei Firea este combinația dintre risipă și corupție care i-a costat mult pe bucureșteni. Nicușor Dan nu ezită să îl menționeze nici pe ”sfetnicul procesoman” al Gabrielei Firea, Aurelian Bădulescu, pe care îl consideră ca a fost lăsat să ”otrăvească atmosfera în CGMB”. Primarul Capitalei susține că și acesta va suporta rigorile legii din cauza denunțurilor calomnioase.

Nemulțumită de acțiunea actualului primar, Gabriela Firea a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.
Nemulțumită de acțiunea actualului primar, Gabriela Firea a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Răspunsul Gabrielei Firea

Luni, Nicușor Dan anunța că va renunța la procesele intentate de Gabriela Firea împotriva lui Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa, Primăria Capitalei fiind parte în aceste acțiuni litigioase. Nemulțumită de acțiunea actualului primar, Gabriela Firea a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Fratele lui Câine tot în disprețul legii acționează! N-are treabă cu apa caldă și căldura, cu ninsoarea, cu traficul, cu poluarea, cu șantierele blocate…are treabă cu răfuielile ridicole! Azi, faza pe dosare. Atât îl preocupă. Și demolările! În interes personal! Plângerile formulate de Directia juridică a Primăriei Capitalei în mandatul meu se referă la restabilirea adevărului privind acțiunile instituției primarului general, a directorilor, funcționarilor publici. Ne-am îndreptat împotriva celor care au lansat informații false despre Primăria Capitalei. Am dorit ca în instanță să fie apărată activitatea noastră care a fost în conformitate cu spiritul și litera legii. Dacă pe noul primar nu îl interesează adevărul, corectitudinea și onorabilitatea instituției pe care o conduce, este problema lui. Nici nu mă miră! Un om care a făcut trafic de influență pentru niște interlopi care și-au construit casa pe domeniul public, în parc, în disprețul legii, nu poate fi decât o persoană care disprețuiește legea, instituțiile statului, care nu dă doi bani pe colegii săi din primărie și pe adevar”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe