EXCLUSIV

Sofia Vicoveanca, îngrozită că și-a visat soțul mort: ”Am simțit că înnebunesc. Credeam că mă vrea bărbatul, acolo, la el”. Exclusiv

Simona Ecovoiu 17.04.2023, 16:50

Sofia Vicoveanca este văduvă de 22 de ani. Mâine, 18 aprilie, ziua în care soțul ei, ziaristul sucevean Victor Micu, s-a stins din viață, solista va împărți bucate tradiționale, pentru sufletul lui, conform tradiției. Marea artistă ne-a povestit ce o învățase mama ei, înainte de a se mărita, pentru a evita scandalurile în cuplu, dar și de ce s-a speriat teribil când soțul mort i-a apărut în vis.

Ce sfat de aur îi dăduse măicuța ei, înainte de a se mărită: ”Sofia, ai grijă cum îți merge gurița!”

Se împlinesc 22 de ani de când Sofia Vicoveanca a rămas singură, fără omul drag, care i-a fost, în lungul drum al vieții, și un bun prieten, un bun sfătuitor.

Marea doamnă a scenei românești ne-a povestit, exclusiv pentru Impact.ro, despre căsnicia lor, în care Sofia recunoaște că a respectat cu sfințenie sfatul de aur primit de la mamă: ”Mama mi-a zis așa, înainte să mă mărit: ”Sofia, ai grijă!

Dacă vrei să ai pace în suflet, ai grijă cum îți merge gurița! Dacă îți pui lacăt la guriță, ai să trăiești bine! Căci, dacă femeia dă din gură, iese tămbălău!

În general, nu am vorbe rele cu nimeni, fiecare își clădește drumul cum vrea. Asta nu înseamnă că atunci când văd cum se ceartă unii, pe la televizor, nu-mi zic, dar doar pentru mine: ”Doamne, numai așa să nu mă lași să fac!”.

Eu nu știu a mă sfădi, a mă certa, asta nu înseamnă însă că nu i-am zis adesea soțului: ”De ce nu mi-ai zis și mie lucrul acesta, trebuia să știu și eu. De ce nu ai venit să-mi spui când a trebuit? ”. I-am zis însă mereu pe un ton normal”.

La întrebarea dacă iubim cu patimă doar o singură dată în viață, Sofia Vicoveanca ne-a oferit un răspuns plin de înțelepciune: ”Este în funcție și de partener, cât te face să-l iubești. Uneori, noi, femeile, vrem mai mult de la bărbat și el nu are de unde. Noi vrem să fim răsfățate, iar unii sunt mai retrași, mai reci…”.

Sofia 89
Sofia Vicoveanca

Și-a visat soțul mort și s-a speriat teribil. Ce spune tradiția satului

Sofia Vicoveanca (81 de ani) s-a speriat teribil, când soțul mort i-a apărut în vis. Solista ne-a povestit despre această experiență traumatizantă: ”L-am visat pe soțul meu, dar tare m-am speriat.

Se făcea, în vis, că eu eram la o masă, undeva. El vine la mine și îmi zice: ”Hai, că te vede lumea și crede că ne-am certat!”. Iar eu i-am zis, speriată: ”Du-te tu înainte că vin și eu după tine!”.

Nu vă spun că vreo două săptămâni am crezut că înnebunesc de frică. Mi-am zis: ”Mă vrea bărbatul!”. Credeam că mă vrea bărbatul, acolo, la el. Eu încă mai păstrez tradiția satului, așa se spune în partea noastră a Moldovei. Dar, fiecare om interpretează visul diferit, cum simte”.

Citește și Filmarea cu Sofia Vicoveanca și Florin Piersic împreună, în tinerețe. Cum au ajuns cei doi artiști să fie protagoniștii unui moment unic. „Eram și eu tinerică” (Exclusiv)!

Ce declara regretatul Victor Micu despre celebra lui soție: ”Îmi plăcea devotamentul ei față de arta populară”

Ziaristul sucevean Victor Micu și-a adorat familia, pe soția lui, Sofia Vicoveanca, și pe fiul lor, Vlad Bogdan Micu. Iată ce spunea el, într-un interviu pentru TVR, cu câțiva ani înainte de a părăsi această lume: ”Eu, fiind ziarist în Suceava, am cunoscut oamenii din lumea artistică.

Sofiei i-am reținut figura, îmi plăcea devotamentul ei față de arta populară. Cu Sofia mi-am propus ca împreună să facem mai mult pentru aceste valori ale poporului nostru. Avem multe amintiri frumoase, din deplasările noastre. Băiatul nostru, Vlad Bogdan Micu, e un copil reușit, el a venit pe lume în 1972, e unica satisfacție a mea, a familiei”.

Iar Sofia a adăugat, atunci: ”Bărbățelul meu mi-a fost foarte apropiat, mi-a fost un bun prieten, un om bun, să-i poți pune sufletul în palmă. M-a respectat și am reușit să le duc pe toate la bun sfârșit”.

Citește și Rețeta de post cu care Sofia Vicoveanca a cucerit mesenii. Îi iese mereu delicioasă „Nepoatele mele mă roagă să le fac”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...