Situație ciudată la Suceava. Proporția de vaccinați în instituțiile care trebuie să controleze certificatul verde este extrem de mică

Badea Violeta 04.11.2021, 16:17
Situație ciudată la Suceava. Proporția de vaccinați în instituțiile care trebuie să controleze certificatul verde este extrem de mică

Situație incredibilă la Suceava. Potrivit datelor oficiale, angajații instituțiilor care trebuie să controleze certificatul verde au rămas codași la vaccinarea anti Covid-19. Iată ce arată cifrele.

Angajații instituţiilor cu atribuţii de control a certificatului verde sunt codași la vaccinare

Prefectura Suceava a făcut public procentul angajaților vaccinați anti Covid-19 din instituţiile publice care trebuie să controleze certificatul verde. Vorbim de salariați din cadrul Poliţiei de Frontieră, din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi și din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Cifrele o sa-i deranjeze cumplit pe cetățeni.

Conform datelor transmise de Prefectura Suceava, personalul din cadrul Inspectoratul de Jandarmi are o rată de vaccinare de doar 32,14%. Tot pe această listă regăsim angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Aici, procentul este de 33,02%. Potrivit acelorași date, angajații Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră au cea mai mică rată de vaccinare. Acesta este de doar 25%.

Rata de vaccinare la Inspectoratul de Politie
Rata de vaccinare la Inspectoratul de Politie

Cine are cea mai mare rată de vaccinare în rândul structurii MAI

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Prefectura Suceava, Inspectoratul de Poliţie se poate lăuda cu cea mai mare rată de vaccinare. Procentul este de 41,88% persoane imunizate. Pe de altă parte, angajații din cadrul Poștei Române înregistrează cifre foarte mici.

Concret, rata de vaccinare este de doar 27,77 la sută de persoane imunizate. Situația este destul de îngrijorătoare, fiindcp acești angajați lucrează direct cu publicul și se încadrează în categoriile vulnerabile la coronavirus. Lucrurile nu stau mai bine nici la CFR. 32% dintre angajați s-au imunizat.

Surprinzător sau nu există și patru instituţii în judeţ care au toţi angajaţii vaccinați. Este vorba despre Oficiul de Protecţie a Consumatorilor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu şi Structura Teritorială pentru Probleme Speciale.

Care este situația la Consiliul Județean Suceava

Prefectura Suceava a mai informat că 82% dintre angajații Consiliului Județean Suceava sunt imunizați împotriva Covid-19. Potrivit datelor publicate, conducerea instituției, mai exact președintele Consiliului Județean, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, administratorul public al județului, secretarul general al județului sunt vaccinați.

De asemenea, prefectura Suceava a mai anunțat că din 191 deangațai 157 sunt imunizați. Astfel, procentul de vaccinare se ridică la 82,2%. În luna mai a acestui an, județul Suceava se afla pe ultimul loc ca procent din populație vaccinată. Ulterior, prefectul județului Suceavan, Iulian Cimpoeșu, a cerut autorităților să se implice și mai mult.

„S-a ajuns să se meargă la domiciliu, să nu mai vină lumea la centrul de vaccinare, sunt toate condițiile. Este vorba doar de mentalitate,”, spunea Iulian Cimpoeșu, potrivit Europa Liberă România.

Urmăriți Impact.ro și pe