Rata de vaccinare a angajaților din școlile și grădinițele bucureștene. De acest lucru poate depinde redeschiderea cu prezență fizică. DOCUMENT

Ioana Bucur 03.11.2021, 19:15

Inspectoratul Școlar București a publicat miercuri, 3 noiembrie, lista ce cuprinde rata de vaccinare a angajaților din școlile și grădinițele din Capitală. Informațiile sunt cu atât mai importante cu cât ministrul Educației declara că redeschiderea unităților de învățământ cu prezență fizică poate fi condiționată tocmai de aceste cifre.

Rata de vaccinare a angajaților din unitățile de învățământ, publicată

La începutul acestei săptămâni, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, declara că şcolile vor publica rata de vaccinare în rândul personalului unităţii de învăţământ, considerând că părinţii trebuie să ştie acest lucru.

„Toate inspectoratele şcolare judeţene din România au afişat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situaţii îmbucurătoare unde, sunt multe situaţii, în care rata de vaccinare este peste 90%.

De asemenea, la nivelul fiecărui şcoli va fi afişată, pe site-ul propriu, rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR, fără nume, prenume şi alte date cu caracter personal, dar este normal ca elevii şi părinţii să ştie atunci când merg la şcoală care este nivelul de vaccinare al personalului din acea şcoală.

Acest lucru l-am solicitat imperativ să fie făcut public în cursul zilei de astăzi. Am făcut, de asemenea, publică rata de vaccinare în Ministerul Educaţiei, care este, recunosc, sub aşteptări, de 66% – 292 de angajaţi vaccinaţi dintr-un total de 444.

S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcţionare a şcolii cu prezenţă fizică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Redeschiderea cu prezență fizică a școlilor ar putea să fie condiționată și de rata de vaccinare a angajaților din fiecare școală în parte, a mai spus Cîmpeanu.

Miercuri, Inspectoratul Școlar al Capitalei a transmis rata de vaccinare a angajaților din școlile și grădinițele bucureștene. Documentul poate fi văzut AICI.

Printre cele mai mari procente sunt la Colegiul Național I.L Caragiale (86,27%), Colegiul Național Sfântul Sava (86,25%) și Colegiul Național Aurel Vlaicu (84,51%).

Rata de vaccinare a angajaților din școlile și grădinițele bucureștene
Sorin Cimpeanu

„Un posibil criteriu pentru ca școala să se poată derula cu prezență fizică: rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ”

Noile criterii ar urma să fie anunțate vineri, 5 noiembrie, și în funcție de acestea va fi schimbat și ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației care reglementează modul în care se desfășoară școala în timpul pandemiei.

„În funcție de elementele sanitare, epidemiologice, vom vedea dacă ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației va trebui completat cu alte criterii pentru ca școlile să poată relua activitatea cu prezență fizică.

În mod clar mergem către o decizie descentralizată, adecvată și adaptată situației reale, pentru că sunt școli care funcționează în localități cu rate foarte mici de infectare și școli care funcționează în localități cu rate foarte mare de infectare.

Sunt școli care învață în trei schimburi și au aglomerări mari de elevi, și școli care funcționează într-un singur schimb. Vom adăuga aceste criterii epidemiologice și menționez un posibil criteriu pentru ca școala să se poată derula cu prezență fizică: rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu la ProTv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...