Situație îngrijorătoare pe Aeroportul Henri Coandă. Peste 300 de zboruri au avut întârzieri mai mari de 60 de minute în ultima săptămână

Elena Avramescu 22.09.2022, 14:58
Situație îngrijorătoare pe Aeroportul Henri Coandă. Peste 300 de zboruri au avut întârzieri mai mari de 60 de minute în ultima săptămână

Problema zborurilor care pleacă cu întârziere de pe Aeroportul Henri Coandă încă nu s-a rezolvat, astfel că în această săptămână mai mult de 300 de zboruri au avut întârzieri mai mari de 60 de minute, iar alte 686 de zboruri au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, conform Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Noi zboruri cu întârziere pe Aeroportul Henri Coandă

„În intervalul 15-21 septembrie, pe Aeroportul „Henri Coandă”, 686 zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 48 mai multe faţă de săptămâna anterioară. Dintre acestea, aproape jumătate (319) au avut drept cauză întârzierea sau rotaţia echipajelor sau aeronavelor.

Numărul de zboruri care, în acelaşi interval de timp, au avut întârzieri mai mari de 60 minute este de 317, 189 cauzate de întârzierea sau rotaţia echipajelor sau aeronavelor”, a notat CNAB.

Pe primul loc la numărul de zboruri cu întârziere se află compania aeriană Wizz Air (158 de zboruri), urmată îndeaproape de Ryanair (41) şi Tarom (31). Din fericire, nu au fost înregistrate curse anulate ale acestor operatori în ultimele zile.

Între 15 și 21 septembrie 2022, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” au fost operate 2.087 zboruri.

Cele mai afectate rute sunt cele din vestul Europei
Zboruri intarziate Aeroport Otopeni

Ryanair a anulat 420 de zboruri din cauza grevei controlorilor de trafic

Săptămâna trecută, Ryanair a anunțat că va anula un număr de 420 de zboruri, afectând astfel 80.000 de pasageri, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza unei greve a controlului traficului aerian din Franța, care a redus la mai mult de jumătate serviciile programate de Air France pe distanțe scurte și medii.

La începutul săptămânii trecute, Autoritatea aeronautică DGAC din Franța a solicitat companiilor aeriene să își reducă la jumătate programul de zboruri de vineri din cauza grevei planificate.

„Este timpul ca UE să intervină și să protejeze survolurile, astfel încât pasagerii europeni să nu fie ținuți în mod repetat la răscumpărare de un mic sindicat ATC francez”, a declarat Neal McMahon, directorul de operațiuni al Ryanair, scrie Reuters.

Se pare că reducerile au afectat întreagul teritor al Franței, iar momentan colaborează cu autoritatea europeană de reglementare a transportului aerian Eurocontrol cu scopul de a ajuta companiile aeriene să evite spațiul aerian al țării. Sindicatul francez de control aerian SNCTA a ținut să invoce inflația și cererea sa de angajare a mai multor persoane ca fiind motivele grevei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...