Femeie aflată la bordul unui avion, salvată de la moarte de echipa medicală a Aeroportului „Henri Coandă” şi un echipaj SMURD. Ce s-a întâmplat

Beatrice Dumitru 08.09.2022, 16:43
Femeie aflată la bordul unui avion, salvată de la moarte de echipa medicală a Aeroportului „Henri Coandă” şi un echipaj SMURD. Ce s-a întâmplat

Pasagerii aflați la bordul unei aeronave FreeBird Airlines, care zbura pe ruta Antalia – Tromso, Norvegia, au fost martorii unui incident mai puțin plăcut. O femeie a fost salvată de la moarte de echipa medicală de la serviciul specializat al Aeroportului „Henri Coandă” şi un echipaj SMURD.

Ce s-a întâmplat la bordul aeronavei

O femeie în vârstă de 61 de ani, aflată la bordul unei aeronave care zbura pe ruta Antalia – Tromso, a fost la un pas de moarte. Aeronava a aterizat pe Aeroportul ”Henri Coandă” din București la ora 13:34.

Femeia a suferit un infarct și a intrat în stop cardio-respirator în timpul zborului. Aceasta a fost resuscitată cu succes de echipa medicală de la serviciul specializat al Aeroportului „Henri Coandă” şi un echipaj SMURD, iar apoi a fost transferată la Spitalul Elias din București.

Femeie aflată la bordul unui avion, salvată de la moarte de echipa medicală a Aeroportului ”Henri Coandă” şi un echipaj SMURD. Ce s-a întâmplat
Un echipaj SMURD a intervenit pentru salvarea femeii.

Echipa medicală SAM formată dintr-un medic, două asistente medicale şi un ambulanţier, împreună cu echipajul unei ambulanţe tip C aparţinând SMURD, au reuşit să resusciteze pasagera după aprox. 20 minute de la aterizare. Aceasta suferise un infarct masiv şi se afla în stop cardio-respirator de 30 de minute până la aterizarea pe aeroportul Otopeni. Pasagera a fost transportată în stare stabilă la Spitalul Elias din Bucureşti”, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, citați de News.ro.

Aeronava companiei aeriene FreeBird a decolat de pe Aeroportul „Henri Coandă” la ora 15:34.

Incident grav din cauza turbulențelor

Un incident neobișnuit a avut loc într-un avion al unei companii aeriene din India, cu 188 de pasageri la bord, în luna mai. Cel puţin 14 persoane şi trei membri ai echipajului au fost răniţi în timpul zborului din cauza turbilențelor puternice.

Acestea au făcut avionul să se zguduie atât de tare încât bagajele din compartimentele aflate deasupra pasagerilor au căzut, iar mulți dintre aceștia s-au rănit la cap și au primit îngrijiri medicale. Oamenii au povestit că aeronava s-a zguduit atât de puternic încât au crezut că se vor prăbuși.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...