Site-ul Ministerului Dezvoltării a fost spart. Mesajul postat de hackeri: „Acţiunile corupte ale celor de la Putere”

Badea Violeta 17.04.2023, 16:42
Site-ul Ministerului Dezvoltării a fost spart. Mesajul postat de hackeri: „Acţiunile corupte ale celor de la Putere”

Site-ul Ministerului Dezvoltării întâmpină ceva probleme luni, pe data de 17 aprilie, el fiind spart de hackeri. La primele ore ale dimineții, în loc de interfaţa obişnuită a apărut un mesaj de susţinere a luptei împotriva corupţiei. Între timp, acesta a fost șters, dar pagina nu este disponibilă.

Hackerii au spart site-ul Ministerului Dezvoltării și au transmis un mesaj clar

Probleme pentru site-ul Ministerului Dezvoltării. Luni, 17 aprilie, acesta a fost spart de hackeri. Încă de la primele ore ale dimineții, persoanele care accesau pagina erau întâmpinate de un mesaj de susţinere a luptei împotriva corupţiei. În plus, hackerii le-au transmis și câteva amenințări parlamentarilor români care nu ar fi ținut cont de lege.

„Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia.

În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor.”, au transmis hackerii.

Citește și O nouă alternativă de a ajunge de la București la Brașov. Ce va face ministerul Dezvoltării!

Site-ul Ministerului Dezvoltarii a fost spart de hackeri
Site-ul Ministerului Dezvoltarii a fost spart de hackeri

Atacatorii au cerut ca frații Tate să nu mai fie anchetați

Totodată, hackerii au venit și cu o rugăminte. Aceștia au făcut un apel ca frații Andrew și Tristan Tate să nu mai fie cercetați pentru că ar fi „inocenți”. În același timp, atacatorii au promovat și două canale de telegram pentru servicii de criptomonede sau de atacare de pagini de Facebook.

Nu este pentru prima oară când site-urile instituțiilor publice din țara noastră sunt sparte de către kackeri. În trecut, site-ul Institutului de Medicină Legală a fost spart, cel al Poliției Române, dar și cel al Partidului Social Democrat. La ora scrierii acestui articol, site-ul Ministerului Dezvoltării nu poate fi accesat, iar căutările pe internet arată acum că nu mai există.

Citește și Mesajul transmis de Banca Transilvania clienților din România. E necesară verificarea tranzacțiilor!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...