O nouă alternativă de a ajunge de la București la Brașov. Ce va face ministerul Dezvoltării

Badea Violeta 23.02.2022, 18:42
O nouă alternativă de a ajunge de la București la Brașov. Ce va face ministerul Dezvoltării

Veste bună pentru români! Sătui de aglomerația de pe Valea Prahovei și în special de drumul deteriorat (DN1), turiștii vor avea ocazia să testeze o nouă rută alternativă. Este vorba de drumul dintre Valea Doftanei și Brădet, care va fi modernizat în curând, la propunerea ministerului Dezvoltării. Iată la cât se ridică valoarea totală a lucrărilor!

Rută alternativă spre munte

Anunț important pentru iubitorii de munte. O nouă rută alternativă la aglomerația de pe Valea Prahovei urmează să fie pusă în practică în curând. Guvernul a aprobat astăzi, 23 februarie, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (judeţul Prahova) – Brădet (judeţul Braşov).

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov)”, informează MDLPA.

Astfel, șoseaua se va întinde pe circa 25 km, între km 37+620 şi km 63+256,08, iar traseul se va împărți în două tronsoane, potrivit datelor furnizate de ministerul Dezvoltării.

  • tronsonul 1, aflat pe raza judeţului Prahova, între km 37+620 şi km 50+820,38 (limita jud. Braşov), în lungime de 13,2 km;
  • tronsonul 2, aflat pe raza judeţului Braşov, între km 50+820,38 şi km 63+256,08, în lungime de 12,4 km.
Ruta alternativa dintre Valea Doftanei (judetul Prahova) si Bradet (judetul Brasov)
Ruta alternativa in drum spre munte. Valea Doftanei (judetul Prahova) – Bradet (judetul Brasov)

La cât se ridică valoarea totală a lucrărilor

Ministerul Dezvoltării mai informează că acest drum va avea ca scop realizarea unei legături suplimentare între partea de sud şi partea centrală a României. De asemenea, oficialii doresc ca DN 1 și DN1A să devină mai puțin aglomerate.

„Intervenţiile în vederea asigurării viabilităţii DJ 102I au ca scop realizarea unei legături suplimentare între partea de sud şi partea centrală a ţării şi, implicit, decongestionarea traficului intens de pe drumurile naţionale DN1 şi DN1A.”, potrivit sursei citate mai sus.

Conform estimărilor ministerului Dezvoltării, durata de execuţie a lucrărilor este de aproximativ 42 luni, iar valoarea totală a acestora se ridică la suma de 642.051.000 lei, din care MDLPA, prin Compania Naţională de Investiţii, va asigura 616.072.000 lei, diferenţa fiind suportată de Consiliile Judeţene Prahova şi Braşov.

Precizăm că Valea Prahovei este una dintre cele mai aglomerate zone turistice. Aproape weekend de weekend, mii se mașini sunt prinse în ambuteiaje.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...