Simulare înfiorătoare. Care ar fi consecințele unui război nuclear între NATO și Rusia: peste 90 de milioane de morți și răniți

Badea Violeta 22.10.2022, 21:08
Simulare înfiorătoare. Care ar fi consecințele unui război nuclear între NATO și Rusia: peste 90 de milioane de morți și răniți

Amenințarea războiului nuclear a planat și a băgat frica în inimile a milioane de oameni din întreaga lume cu doar câteva decenii în urmă. Până de curând, aceste temeri dispăruseră. Dar acum, pe măsură ce tensiunile globale se intensifică în urma invaziei Rusiei în Ucraina, ele au reapărut în mintea oamenilor.

O simulare înfiorătoare prezice că zeci de milioane de oameni vor muri în câteva ore dacă va izbucni un război nuclear

O simulare grafică realizată de Universitatea Princeton arată potențiala oroare a ceea ce ar arăta un război nuclear în zilele noastre. Conform programului Science and Global Security (SGS) al Universității Princeton, dacă ar fi folosite arme nucleare, atunci devastarea ar ajunge departe, ducând la moartea a zeci de milioane de oameni din întreaga lume.

Simularea SGS a încercat să prezică de unde vor fi lansate armele, țintele străine probabile și numărul de morți posibil în urma unui astfel de atac. Cercetarea a estimat că peste 90 de milioane de oameni ar fi morți sau răniți doar în primele ore de conflict.

Cercetarea merge, de asemenea, până la a estima ce arme merg către ce ținte, în ce ordine și în ce fază a războiului, arătând evoluția de la atacurile nucleare inițiale, la cele strategice și până la fazele care vizează orașele.

Cercetătorii SGS estimează că, dacă ar avea loc un război nuclear total între Rusia și forțele NATO și SUA, acesta ar începe cu un „foc de avertisment nuclear”, astfel că o singură rachetă ar fi trimisă pentru a lovi o singură bază militară.

Citește și Vladimir Putin instituie legea marțială în teritoriile anexate de Rusia. Liderul rus stabilește restricții de circulație în alte opt regiuni!

Sute de arme nucleare ar fi aruncate dintr-o parte în alta

Odată depășit acest prag inițial, lucrurile ar începe să se precipite rapid. Următorul pas ar fi „planul tactic”, în care părțile aflate în război ar desfășura sute de arme nucleare de la o parte la alta.

Rusia ar trimite 300 de focoase prin intermediul rachetelor cu rază scurtă de acțiune și al avioanelor pentru a încerca să lovească bazele NATO din întreaga Europă. NATO ar riposta apoi cu 180 de dispozitive nucleare proprii.

Această fază ar dura doar trei ore, dar în acest timp ar provoca o devastare în masă, ucigând sau rănind 2,6 milioane de oameni. Dar măcelul nu s-ar opri aici.

Odată ce Rusia a eradicat forțele militare ale Europei, ar începe ipotetic „Planul de contraforță”. Cu alte cuvinte, aproximativ 600 de focoase nucleare din SUA ar ataca Rusia, atât de pe uscat, cât și de pe mare.

Această etapă următoare ar dura doar aproximativ 45 de minute, dar nu vă lăsați păcăliți de acest interval scurt de timp: prețul vieții umane ar fi ridicat, cu 3,4 milioane de oameni morți sau mutilați în trei sferturi de oră.

Care ar fi următoarea fază

Urmează faza finală: Planul de contravaloare. Atât NATO, cât și Rusia ar lansa alte atacuri pentru a paraliza inamicul prin distrugerea cât mai multor resurse posibile.

În această fază s-ar înregistra și cel mai mare număr de morți. Rusia și aliații SUA-NATO ar viza cele mai populate 30 de orașe ale inamicului, folosind 5-10 focoase nucleare în fiecare oraș.

În alte 45 de minute, numărul de morți ar crește astronomic, lăsând 85,3 milioane de oameni morți sau grav răniți. În mod incredibil, ar mai rămâne câteva focoase nucleare după toată această devastare.

În total, în aceste faze multiple, ar urma să fie uciși sau răniți până la 90 de milioane de oameni. Cu toate acestea, scenariul SGS nu include implicarea țărilor care nu sunt membre ale NATO, astfel încât realitatea războiului nuclear ar putea fi chiar mai mare de atât.

Citește și Rusia și Turcia și-au dat mâna pentru crearea noului „nod de gaze”. Vladimir Putin, dispus să restabilească livrările către Europa!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...