Simulare Bacalaureat 2021. Elevii din Iaşi, despre experienţa examenului, după luni întregi de şcoală online: „Sper să iau măcar un trei”

Elena Avramescu, Aurora Popa 23.03.2021, 16:17
Simulare Bacalaureat 2021. Elevii din Iaşi, despre experienţa examenului, după luni întregi de şcoală online: „Sper să iau măcar un trei”

În condiții pandemice și într-o societate tot mai anormală, elevii din anii terminali au susținut simularea de Bacalaureat. Agitați și stresați, din cei aproape 6000 de elevi din județul Iași s-au prezentat la examen un procent de 87% din totalul elevilor. Începând cu ora 9, elevii au susținut simularea la matematică. Este primul examen complex la care participa actuala genereație.

Elevii din Iași au susținut simularea la Bacalaureat, în scenariu roșu

Pandemia de coronavirus care a avut debutul în luna martie a anului trecut nu a permis susținerea probelor care au rolul de a-i pregăti pe elevi pentru examenul maturității. Orele on-line nu au avut un efect pozitiv, iar după o oră și jumătate au ieșit triști din săli și cu multe întrebări despre subiecte.

”Foarte greu. Nu am făcut aproape nimic. Sper să iau un 3, măcar atît. Am înțeles că acum ne despart iar pe grupe și o să fie mai greu la bac. Sper să fac puțină pregătire. Mai este foarte puțin pînă la Bacalaureat, sper să îmi ajungă timpul și să iau măcar un cinci. Neavînd simulare în clasa a 11-a, acum băgați în tot stresul acesta de bac, este greuț…”, ne-a declarat o elevă din calasa a 12-a la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași.

Elevii din Iasi au sustinut simularea la Bacalaureat, in scenariu rosu
Elevii din Iasi au sustinut simularea la Bacalaureat, in scenariu rosu

Subiectele li s-au părut complicate și greu de abordat

”La subiectul 3 a fost ceva ce n-am făcut sincer la școală foarte bine. Mi s-a părut destul de grea simularea asta. Dacă aveam experiența celorlate simulări ar fi fost mai ușor pentru mine. Au fost și emoții. Dacă ai interes consider că reușești să te pregătești”, spun alți elevi de la același liceu.

Simularea examenului s-a desfășurat în condiții pandemice, astfel elevii și supraveghetorii au purtat mască de protecție și au respectat distanța fizică impusă. ”Au fost respectate condițiile de siguranță sanitară. Chiar dacă suntem în scenariul roșu, elevii pot participa la aceste activități de simulare”, a declarat Antonina bliorț- purtător de cuvânt ISJ Iași.

Matematica este considerată de majoritatea elevilor o materie dificilă. Așa că o profesoară din Fălticeni adoptat-o condițiilor pandemice. Și-a creat un cont de TikTok și predă fel de fel de lecții gratuit. Elevii o adoră și a devenit populară datorită modului în care abordează fiecare situație.

”La adunarea numerelor întregi trebuie să ții seama, obligatoriu, de faptul că majoritatea hotărăște semnul. Dacă sunt diferite, contrariile se reduc, înseamnă că facem scădere. Așa își desfășoară orele pe TikTok profa-de-mate”. Urmează proba la alegere a profilului și specializării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...