Simona Halep, umilită de Federația de Tenis. Mesajul pe care i l-au transmis. Campioana noastră a spus tot

Iancu Andreea 14.11.2020, 19:06
Simona Halep, umilită de Federația de Tenis. Mesajul pe care i l-au transmis. Campioana noastră a spus tot

Una dintre cele mai îndrăgite sportive de la noi, Simona Halep, a vorbit deschis despre o perioadă dificilă din viața sa. Jucătoarea de tenis a fost umilită chiar de către Federația de Tenis, în ciuda eforturilor sale de a câștiga premii notabile pentru România.

Simona Halep a dezvăluit cum a fost umilită de Federația de Tenis

Campioana de tenis a avut un dialog cu Andi Moisescu, pe contul de Youtube al prezentatorului, în care a povestit mai multe aspecte ale vieții sale. Printre dezvăluirile sportivei s-a numărat și momentul în care Simona Halep a fost umilită de Federația de Tenis. Jucătoarei de tenis i s-a interzis accesul la Centrul Național de Tenis, pe când nu reușise să își construiască un renume mondial.

Acest eveniment a avut loc în anul 2011, când problemele de sănătate nu i-au permis Simonei Halep să evolueze alături de naționala de Fed Cup. Deși în acel moment gestul a fost unul care a afectat-o pe sportivă, astăzi ea povestește cu zâmbetul pe buze cum a decurs totul.

”Am avut mai mulţi sponsori care m-au sprijinit în carieră. Cât despre federaţie, am avut şi momente mai puţin bune. Şi menţionez asta pentru prima dată în viaţa mea. În 2011, când am jucat turul 3 la un Grand Slam pentru prima dată, în Australia, trebuia să vin în februarie acasă şi să joc în Fed Cup. Am făcut ruptură la abdomen şi am anunţat dinainte că nu voi putea să particip pentru că am ruptură, voi trage cât pot la Australian Open şi apoi îmi voi lua pauză. Şi mi s-a comunicat că nu mai am voie la Centrul Naţional de Tenis! Au fost momente foarte grele, pe care eu le-am ţinut în mine, dar a venit momentul să o spun, pentru că acum zâmbesc, nu mă mai afectează. Dar m-au afectat atunci când s-a întâmplat, aşa că eu nu am cerut niciodată nimic de la federaţie”, a mărturisit Simona Halep, într-un dialog pe Youtube cu Andi Moisescu.

În ciuda succesului, Simona Halep nu a fost mereu susținută de oficialii români
În ciuda succesului, Simona Halep nu a fost mereu susținută de oficialii români

„Pentru că educaţia mea şi spiritul meu de sportiv au fost că trebuie să joc pentru România fără nimic”

În ciuda sacrificiilor pe care le-a făcut pentru a reprezenta cu brio România, Simona Halep a trecut prin mai multe momente ce au lăsat-o cu un gust amar. Astfel, sportiva a povestit cum Federația Română de Tenis nu a susținut-o în evoluția sa.

„Mulţumesc lui Dumnezeu, am avut susţinere totală din partea familiei! Dar de la Federaţia Română de Tenis nu am luat niciun ban, nici că am jucat Fed Cup. Pentru că educaţia mea şi spiritul meu de sportiv a fost ca trebuie să joc pentru România fără nimic. Eu îmi doream să fiu acolo şi am jucat cu tot sufletul, de fiecare dată. Am jucat şi cu gleznă ruptă, şi cu spate blocat şi cu multe chestii! Dar am fost şi criticată pentru că nu m-am dus în anumite meciuri” a mai declarat sportiva.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...