Momentul neștiut care i-a schimbat viața Simonei Halep. Explicația succesului româncei

Stan Filon 14.11.2020, 11:15
Momentul neștiut care i-a schimbat viața Simonei Halep. Explicația succesului româncei

Simona Halep a este cunoscută acum în toată lumea. Oamenii o aplaudă pe unde se duce și îi cere autograful, dar lucrurile nu au stat mereu așa. Jucătoarea de tenis din România și-a amintit de momentul de cotitură din cariera ei, când a simțit că poate face mai mult, dacă muncește mai mult.

Simona Halep a vorbit despre momentul neștiut al carierei sale

”In 2014, tenisul mi-a schimbat viata. Am jucat prima mea finala de Grand Slam la Roland Garros. Nimeni nu mai reusise asta din 1978, in Romania.

Emotiile au explodat si toata lumea avea mari sperante pentru viitorul meu. Lumea a inceput sa creada ca pot castiga un Grand Slam. Am devenit extrem de populara peste noapte. Lumea ma recunostea pe strazi si oamenii imi cereau autograf”, a povestit Simona Halep, intr-un interviu acordat pentru behindtheracquet.com.

Simona Halep a vorbit despre momentul nestiut al carierei sale, cand a vazut ca poate face mai mult
Simona Halep a vorbit despre momentul nestiut al carierei sale, cand a vazut ca poate face mai mult

Jucătoarea de tenis nu se teme de eșec

Simona Halep a muncit din greu ca să ajungă unde este astăzi, adică printre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Nu a cedat niciodată, ba din contră, a avut mereu o motivație în plus. Spune că nu îi este frică de eșec și spune ce are de făcut atunci când are, tituși, câte un eșec.

“Daca nu ai succes, inseamna ca nu esti indeajuns de bun si trebuie sa muncesti si mai mult. A fost o mare schimbare si a fost greu de tinut sub control, dar am invatat multe lucruri in acest timp. Am pierdut si multa energie. La inceput, a trebuit sa arat lumii ca pot castiga in continuare. Acest sentiment m-a motivat sa imi imbunanatesc jocul zilnic. In ultimii ani, am reusit sa imi imbunatatesc felul in care fac fata presiunii pozitive si negative.

Vreau sa castig meciuri si turnee, dar am invatat ca nu succesul trebuie pus pe primul loc. Cel mai important lucru este munca grea. Daca dai 100%, nu vei avea motive de regret. Niciodata nu mi-a fost frica de esec. Daca nu ai succes, inseamna ca nu esti indeajuns de bun si trebuie sa muncesti si mai mult”, a spus sportiva pentru behindtheracquet.com.

Simona Halep a câștigat două turnee de Grand Salam, Roland Garros în 2018 si Wimbledon in 2019. A fost nr 1 mondial, iar acum se află pe poziția a doua. A câștigat peste 30 de milioane de euro din tenis și a devenit un dezvoltator imobiliar de succes în Constanța.