Simona Halep, concediere fulger. Şi-a dat afară colaboratorul pe care îl angajase pentru Dubai şi Doha

Sorin Barbu 03.02.2022, 18:43
Simona Halep, concediere fulger. Şi-a dat afară colaboratorul pe care îl angajase pentru Dubai şi Doha

Simona Halep a rămas fără antrenori după înfrângerea din optimile Australian Open. Jucătoarea din România s-a despărțit de Adrian Marcu și Daniel Dobre și nu a angajat încă pe nimeni, așa că va merge singură la turneele de la Dubai și Doha, programate luna aceasta. Lucrurile nu vor sta mult în acest fel. Jurnaliștii din Polonia au informații că reprezentanții lui Halep sunt în negocieri avansate cu Piotr Sierzputowski.

Simona Halep negociază cu un antrenor din Polonia

UPDATE: O concediere rapidă a avut loc în staff-ul Simonei Halep. Sportiva noastră a rupt contractul cu sparring partnerul care trebuia să o însoțească la Dubai (Emiratele Arabe Unite), după doar 48 de ore de la parafarea înțelegerii.

După despărțirea de antrenorii Adrian Marcu și Daniel Dobre, Simona Halep a vrut să aibă alături un alt colaborator român la următorul turneu la care va participa, cel de la Dubai, în perioada 14-19 februarie.

Cu cine se înțelesese Simona Halep

Simona Halep se înțelesese cu Willam Birău, cel care i-a mai fost sparring partner sportivei în trecut, însă dubla campioană de Grand Slam a rupt contractul cu fostul tenismen după doar două zile. Simona Halep a luat această decizie bizară pentru că, între timp, i s-a ivit oportunitatea de a colabora cu Piotr Sierzputowski, fostul antrenor al Igăi Swiatek, la turneele din zona arabă.

Willam Birău, cel care trebuia să o însoțească pe Simona Halep la turneul de la Dubai, cucerit de sportivă în anii 2015 și 2020, a fost contactat de ProSport și a cofirmat că se înțelesese cu campioana, dar aceasta s-a răzgândit brusc, astfel că nu vor mai merge împreună la Dubai.

Știrea inițială

Simona Halep s-a despărțit acum trei zile de antrenorii despre care spunea că „sunt cei mai buni”. Înfrângerea din optimile Australian Open, din partida cu Alize Cornet, desfășurată pe o căldură infernală, a adus încetarea colaborării dintre Halep și tehnicienii Adrian Marcu și Daniel Dobre. Sportiva noastră nu s-a grăbit să angajeze pe nimeni, așa că va merge singură la turneele de la Dubai, care va debuta pe 14 februarie, și Doha, unde partidele vor începe pe data de 20 februarie.

Presa din Polonia are însă informații că Halep negociază cu un antrenor care a colaborat cinci ani cu Iga Swiatek, sportivă aflată pe locul 4 în clasamentul WTA. Piotr Sierzputowski are 29 de ani și a ajutat-o pe Swiatek să se impună la Roland Garros în 2020, iar WTA l-a numit antrenorul anului. Jurnaliștii de la sportowefakty.wp.pl susțin că au indicii că negocierile sunt avansate și că ar mai fi de pus la punct doar câteva detalii.

Simona Halep, acuzată că și-a insultat antrenorii

Eșecul de la Australian Open a tensionat atmosfera în tabăra Simonei Halep. Jucătoarea din România s-a uitat de multe ori furioasă spre loja în care se aflau Adrian Marcu și Daniel Dobre. În presa din Franța a apărut informația că despărțirea de cei doi antrenorii ar fi avut loc după ce fostul lider WTA i-ar fi insultat.

„Ruptura s-a produs la meciul cu Alize Cornet! După o luptă intensă, Simona i-a insultat pe cei din loja ei, apoi a dat vina, probabil, pe lipsa de sprijin a acestora”, au scris jurnaliștii de la tennisactu.net.

Urmăriți Impact.ro și pe