Motivul din spatele deciziei radicale luate de Simona Halep. A făcut gestul după doar patru luni

Andrei Cezar 01.02.2022, 12:53
Motivul din spatele deciziei radicale luate de Simona Halep. A făcut gestul după doar patru luni

Simona Halep a fost eliminată în optimi de la Austrlian Open de către jucătoarea franceză Alize Cornet, la capătul unui meci solicitant, care a durat două ore si jumătate, disputat pe o căldură infernală. La câteva zile, sportiva din Constanța a luat o decizie radicală. Halep i-a pus „pe liber” pe antrenorii cu care colabora de scurt timp: Adrian Marcu (60 de ani) și Daniel Dobre (52 de ani). S-a aflat și motivul care ar fi stat în spatele accestei decizii.

De ce a întrerupt Simona Halep colaborarea cu antrenorii săi

Simona Halep a început cum nu se putea mai bine noul sezon. A câștigat primul turneu la care a participat, Melbourne Summer Set 1, și se anunța o revenire spectaculoasă a sportivei care anul trecut a cunoscut un declin major din cauza accidentărilor.

Însă la următoarea competiție, Grand Slam-ul de la Melbourne, s-a oprit în optimi, fiind învinsă de Alize Cornet, scor 6-4, 2-6, 6-4. Ulterior, Halep i-a demis pe cei doi antrenori ai săi, Adrian Marcu și Daniel Dorbe, după doar aproximativ patru luni de colaborare. Motivul se pare că ar avea legătură mai degrabă cu comunicarea dintre sportivă și cei doi colaboratori decât cu pregătirea propriu-zisă.

Potrivit Europsort, fostul lider WTA simte că nu a comunicat așa cum și-ar fi dorit cu Marcu și Dobre în această perioadă și că aceștia nu au sprijinit-o suficient din punct de vedere moral, deși la nivel profesional nu le poate reproșa nimic.

Este cunoscut faptul că Halep pune foarte mare accent pe latura psihologică, diferența la cel mai înalt nivel fiind făcută tocmai de acest aspect. Pe fostul său antrenor, Darren Cahill, îl consideră superior celor doi la acest capitol.

Revine Darren Cahill în staff-ul Simonei Halep?

Simona Halep s-a despărțit de antrenorul australian în septembrie anul trecut pentru a doua oară în 6 ani petrecuți împreună. Unul dintre motive a fost acela că Darrean Cahill era nemulțumit de restricțiile de călătorie pe care le întâmpina la tot pasul pentru a fi alături de jucătoarea română. Mai mult, Cahill trebuia să stea din ce în ce mai mult departe de familie, un aspect peste care nu este dispus să treacă.

Însă după cele întâmplate recent, se pare că australianul ar fi din nou în cărți pentru a o pregăti pe „Simo”. Cei doi au în continuare o relație excelentă. Iar acest lucru a fost confirmat inclusiv la finala de la Melbourne Summer Set 1, atunci când după cucerirea trofeului, Halep i-a transmis un mesaj fostului ei colaborator: „Vreau să-i mulțumesc lui Darren, l-am văzut pe ecranul mare, nu mai e antrenorul meu, dar e ca un membru al familiei, mă simt de fiecare dată excelent în Australia”.

Darren Cahill este în prezent antrenorul Amandei Anisimova, dar cu jumătate de normă. Iar sub îndrumarea sa, americanca are rezultate remarcabile. A câștigat Melbourne Summer Set 2, iar mai apoi a uimit la Australian Open eliminând-o pe Naomi Osaka, campioana în două rânduri la Grand Slam-ul de la Antipozi. Anisimova s-a oprit însă în optimi, după ce a pierdut în fața numărului unu mondial, Ashleigh Barty, care a și câștigat turneul.

Așadar, nu este exclus ca Simona Halep și Darren Cahill să înceapă o nouă colaborare. Până atunci însă, pentru fostul lider WTA urmează turneul de la Dubai, programat în perioada 14-20 februarie și cel mai probabil va participa la această competiție fără antrenor.

Urmăriți Impact.ro și pe