Simona Halep și-a aflat posibilele adversare la Citi Open 2022. Cu cine va juca în primul tur la Washington

Dumitrică Roxana 29.07.2022, 22:40
Simona Halep și-a aflat posibilele adversare la Citi Open 2022. Cu cine va juca în primul tur la Washington
Simona Halep va juca la Citi Open, turneu programat în perioada 30 iulie – 7 august. Fostul lider WTA și-a aflat astăzi posibilele adversare de la turneul din Washington, la care va participa în premieră.

Cât de strânsă va fi competiţia

În primul tur, Halep va debuta în compania unei jucătoare venite din calificări. Ulterior, în turul 2, românca va da peste învingătoarea din duelul Madison Brengle și Anna Kalinskaya.

Simona Halep este una dintre marile favorite la Wimbledon 2022. Constănțeanca în vârstă de 30 de ani a câștigat turneul în 2019 și a mai jucat o semifinală (2014) și două sferturi de finală (2016, 2017).

Simona Halep n-a mai jucat la Wimbledon din 2019, în condițiile în care ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. La ediția din 2021, românca era accidentată la coapsă și n-a putut să participe.

Simona Halep, jignita de fata cu toata lumea

La ediția din 2022, Simona Halep a avut ghinion la tragerea la sorți, fiind pe un traseu foarte dificil către finala competiției pe iarbă.

Cine sunt adversarele Simonei Halep

În primul tur, Simona Halep o va înfrunta pe Karolina Muchova, fost număr 19 mondial și dublă sfertfinalistă la Wimbledon, în 2019 și 2021.

Karolina Muchova nu a jucat decât nouă meciuri în acest sezon, din cauza unor probleme medicale. Sportiva din Cehia o va înfrunta în premieră pe Simona Halep în circuit.

Simona Halep, aflată pe jumătatea de tablou a liderului mondial Iga Swiatek, poate avea adversare de top începând din „optimi” la Wimbledon. Este vorba despre iberica Paula Badosa ,locul 4 WTA,  sportiva cehă Karolina Pliskova noua revelație a SUA, Cori Gauff sau americanca Serena Williams, de șapte ori campioană la Wimbledon.

Dacă va ajunge în semifinale, Simona Halep o poate înfrunta pe Iga Swiatek , locul 1 WTA, care este neînvinsă în circuitul WTA din 16 februarie. Poloneza a câștigat șase turnee la rând la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros.

România are șapte jucătoare pe tabloul principal la Wimbledon 2022: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse, Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.
Urmăriți Impact.ro și pe