Simona Halep putea face mai mulţi bani. Ion Țiriac a explicat cum ar fi fost posibil: „Încă 160 de milioane în plus”

Andrei Cezar 29.09.2021, 14:21
Simona Halep putea face mai mulţi bani. Ion Țiriac a explicat cum ar fi fost posibil: „Încă 160 de milioane în plus”

Simona Halep a împlinit acum două zile 30 de ani, iar până la această vârstă sportiva română a obținut performanțe remarcabile pe terenul de tenis. A câștigat două turnee de Grand Slam, Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019) și a fost lider al clasamentului mondial timp de 64 de săptămâni consecutive. Sportiva din Constanța stă foarte bine și la capitolul premii câștigate. În cariera sa a strâns aproximativ 37,8 de milioane de euro, bani obținuți din tenis.

Ion Țiriac este convins că Simona Halep ar fi fost mult mai bogată dacă ar fi reprezentat o altă țară și nu România

Deși sportiva română stă foarte bine la capitolul câștiguri, fostul mare tenismen român, Ion Țiriac, este de părere că Simona Halep ar fi putut ajunge cu mult mai bogată dacă ar fi reprezentat o altă țară.

Un jucător de tenis, mă refer la superstaruri, câștigă pe teren maximum 20%. Restul câștigă în afara terenului. De ce câștigă Federer de trei ori mai mult decât Djokovic? Pentru că Federer e deja unul care nu mai are națiune. Nadal e într-o țară bună, dar Spania nu e nici Germania, nu e nici Italia, nici Anglia, nici Franța, nici Statele Unite”,a declarat Țiriac.

Fostul lider WTA se află pe locul patru într-un clasament al jucătoarelor cu cele mai mari câștiguri din tenis din istorie. Ea a fost depășită doar de Serena Williams, Venus Williams și Maria Sharapova.

Halep….Vai de mine și de mine, 37 de milioane, 40 de milioane (n.a. – bani câștigați din tenis). Dacă era din una dintre țările astea cinci, probabil că avea aceste 40 de milioane, dar mai avea încă 160 de milioane în plus. Ea a făcut mai mult pe teren decât în afara terenului”, a mai spus Ion Țiriac.

Simona Halep putea face mai multi bani. Ion Tiriac a explicat cum ar fi fost posibil:
Simona Halep putea face mai multi bani. Ion Tiriac a explicat cum ar fi fost posibil: „Inca 160 de milioane in plus”

”Figura lui Nadal este de 100 de ori mai cunoscută decât cea a lui Messi”

Omul de afaceri a făcut și o comparație între Lionel Messi și Rafael Nadal din punct de vedere al popularității. Miliardarul român spune că spaniolul are un mare avantaj față de fotbalistul argentinia: acela de a fi în permanență în centrul atenției în cadrul tureneelor de tenis.

Tenisul face un jucător să fie mult mai popular decât oricine altcineva din alt sport din această lume. Messi? Da, mare jucător, foarte popular, dar figura lui Nadal e de 100 de ori mai cunoscută decât cea lui Messi. De ce? Camera aia stă cinci ore pe zi pe el, în fiecare zi din an. Ca figură, e mult mai cunoscut decât președintele Statelor Unite”, a mai spus fostul mare jucător român de tenis.

Urmăriți Impact.ro și pe