Simona Halep, reacție de nota 10 la aflarea veștii că Darren Cahill ar urma să o antreneze pe Emma Răducanu. ”Nu cred că vom fi vreodată adversari”

Andrei Cezar 27.09.2021, 18:28
Simona Halep, reacție de nota 10 la aflarea veștii că Darren Cahill ar urma să o antreneze pe Emma Răducanu. ”Nu cred că vom fi vreodată adversari”

După despărțirea de Darren Cahill, Simona Halep a anunțat că noul ei antrenor va fi Adrian Marcu. Totodată, după ce Emma Răducanu a câștigat turneul de la US Open, sportiva britanică a încheiat colaborarea cu Andrew Richardson. În presa din Marea Britanie s-a scris că următorul antrenor al tenismenei de 18 ani va fi chiar Darren Cahill. La auzul acestei vești, Simona Halep a avut o reacție de neprețuit.

Cum a reacționat Simona Halep când a auzit că Darren Cahill ar urma să o antreneze pe Emma Răducanu

Simona Halep a vorbit în termeni elogioși despre fostul ei antrenor Darren Cahill. Sportiva română a caracterizat colaborarea cu australianul în vârstă de 55 de ani, care s-a întins pe o perioadă de șase ani, drept una plină de momente frumoase.

Fostul lider WTA a vorbit însă și despre motivele reale ale despărțirii de Cahill. ”Simo” a subliniat faptul că relația profesională dintre ei ”s-a uzat” în ultima perioadă.

Au fost şase ani frumoşi, plini, doar că relaţia profesională s-a întrerupt, a fost un an greu cu pandemia, el nu a ajuns acasă deloc în 9 luni de zile, acum trebuia sa stea pentru off-season. Cred că s-a uzat puţin relaţia profesională şi am hotărât de comun acord să ne oprim.

A ajuns la sfârşit relaţia, mi-a parut rău, am avut un gol în stomac, la fel şi el, dar suntem prieteni foarte buni şi mă bucur că am avut ocazia să câştig un prieten”, a declarat fostul lider WTA

Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial, a renunțat și ea la antrenorul său, imediat după câștigarea celui mai important turneul de hard, US Open 2021. După despărțirea de Andrew Richardson, presa din Marea Britanie a scris că Darren Cahill ar putea să fie următorul colaborator al sportivei de 18 ani, din sezonul următor. Simona Halep a comentat varianta vehiculată în presă.

Simona Halep, reactie de nota 10 la aflarea vestii ca Darren Cahill ar urma sa o antreneze pe Emma Raducanu. ”Nu cred ca vom fi vreodata adversari”
Simona Halep, reactie de nota 10 la aflarea vestii ca Darren Cahill ar urma sa o antreneze pe Emma Raducanu. ”Nu cred ca vom fi vreodata adversari”

Simona Halep: ”Mi se pare o variantă bună”

Mi se pare o variantă bună pentru Darren, e o fată extraordinară, are un potenţial mare pentru a câştiga şi alte turnee de Grand Slam. Cred că se va odihni puţin (n.r. Darren Cahill), apoi cred că va fi cu altcineva. Oricum, nu cred că vom fi vreodată adversari, vom rămâne prieteni pentru totdeaună” , a continuat Simona.

Simona Halep și Darren Cahill au început colaborarea în 2015, iar la sfârșitul lui 2018 cei doi au hotărât să întrerupt colaborarea la solictarea antrenorului australian, care a dorit să petreacă mai mult timp cu familia sa.

Pe 12 septembrie 2019, românca a anunțat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că reia colaborarea cu Darren Cahill din sezonul 2020.

Alături de Darren Cahill, Simona Halep a obținut unele dintre cele mai importante performanțe din carieră: a devenit numărul 1 în clasamentul WTA și a câștigat primul ei trofeu într-un turneu de Mare Șlem, Roland Garros, în 2018.

Urmăriți Impact.ro și pe