Simona Halep, audiată în dosarul de dopaj. Când află verdictul

Raluca Alexe 29.06.2023, 09:41
Simona Halep, audiată în dosarul de dopaj. Când află verdictul

Simona Halep a fost audiată la Londra, în procesul de depistare a presuspusului dopaj. Audierile vor continua și astăzi, urmând a fi transmis verdictul final în cazul sportivei.

Simona Halep, cu un pas mai aproape de aflarea sentinței

Simona Halep a apărut în fața instanței din Marea Britanie, în dosarul privind presupusul său dopaj. Jucătoarea de tenis și-a expus apărarea în fața Tribunalului Independent de la Londra. Audierile vor continua și azi, 29 iunie. Potrivit Digi Sport, Simona va primi verdictul în termen de două săptămâni, după ce se vor încheia toate audierile.

Miercuri, jucătoarea româncă de tenis și-a expus argumentele în fața organizației independente Sports Resolutions, ce se va ocupa de audierea ei. Sport Resolutions este un serviciu de soluționare a litigiilor în domeniul sportului, independent și fără scop lucrativ, cu sediul în Marea Britanie, care operează la nivel global și care oferă servicii de arbitraj, mediere, tribunal și investigații. De obicei, soluțiile oferite de Sport Resolutions nu sunt publicate imediat, ci în decurs de câteva zile, chiar săptămâni, în funcție de caz.

Sport Resolutions a fost înființată de principalele grupuri de părți interesate din sport. Scopul ei este de a oferi o alternativă expertă, rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor la procesele de apel interne și la litigiile în instanță. Ea furnizează servicii de arbitraj și mediere specifice sportului și operează cu Grupul Internațional de Audiere, Grupul Național Antidoping și Grupul Național de Salvgardare.

În astfel de cazuri, pedepsele nu depășesc doi ani, acestea fiind atacate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care scade la jumătate pedepsele de la Londra. În cazul Simonei Halep, din pedeapsă i s-ar scădea cele aproape nouă luni de inactivitate, ceea ce înseamnă că sportiva ar putea reveni pe terenul de tenis în toamna acestui an. Totuși, Ion Țiriac crede că parcursul sportiv al Simonei Halep se apropie de final.

„După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona. Nu o compar că suntem noi români sau nu știu ce. Atunci când cineva îți dă o palmă, dacă nu îi dai două înapoi – m-a învățat tatăl meu acum 80 de ani – înseamnă că ești slugă și numai în genunchi. Am stat în picioare atât la Sydney, când a fost treaba, am stat în picioare când mi-a cântat imnul greșit în SUA la deschiderea oficială a Cupei Davis și am ieșit de pe teren. Pentru mine, să fiu român a fost o mândrie. Așa a fost și rămâne. Acum, ăștia suntem noi românii și așa defilăm”, a declarat el pentru as.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe