Final de carieră pentru Simona Halep. Anunțul lui Ion Țiriac zguduie România

Corina Oprea 25.06.2023, 18:51
Final de carieră pentru Simona Halep. Anunțul lui Ion Țiriac zguduie România

Scandalul de dopaj în care este implicată Halep este departe de a se termina! Lucrurile nu au evoluat deloc în acest proces, iar Ion Țiriac crede că toată cariera tenismenei este aproape de final. Previziunile milionarului sunt îngrijorătoare și prind contur, având în vedere că Simona stă pe tușă încă din luna august a anului 2022.

Ion Țiriac, previziuni dure pentru Halep

Simona Halep este, în continuare, suspendată după ce a fost depistată cu o substanță interzisă și a fost acuzată de dopaj. În acest context, Ion Țiriac a făcut un anunț tragic despre sportivă, precizând că este tot mai aproape de sfârșitul carierei pentru care a muncit ani întregi.

Situația lui Halep este tot mai gravă, mai ales după ce a primit și a doua acuzație de încălcare a regulamentului antidoping, fiind găsite nereguli în pașaportul ei biologic. Ion Țiriac se teme că „Simo” are cariera încheiată, după o pauză atât de mare.

Nu înțelege cine ar trebui să răspundă pentru lovitura grea pe care a primit-o tenismena și este foarte dezamăgit de statul român. Deși mereu a fost mândru că vine din România, acum este foarte revoltat pe țara lui pentru tot ce i se întâmplă Simonei, sportiva în care mereu a avut încredere și a ajutat-o.

„După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona.

Nu o compar că suntem noi români sau nu știu ce. Atunci când cineva îți dă o palmă, dacă nu îi dai două înapoi – m-a învățat tatăl meu acum 80 de ani – înseamnă că ești slugă și numai în genunchi. Suntem români și asta ne-o merităm. Că dacă am sta în picioare, în loc sa stăm… Capul plecat, sabia n-o trage, ții minte?

Am stat în picioare atât la Sydney, când a fost treaba, am stat în picioare când mi-a cântat imnul greșit în SUA la deschiderea oficială a Cupei Davis și am ieșit de pe teren. Pentru mine, să fiu român a fost o mândrie. Așa a fost și rămâne. Acum, ăștia suntem noi românii și așa defilăm„, a declarat Ion Țiriac în exclusivitate pentru AS.ro.

Irina Begu o susține pe Halep

Irina Begu, cea mai bună sportivă a României de la WTA, o susține pe colega sa de breaslă, Simona Halep. Sportiva a participat la o acțiune de promovare a turneului său ITF, unde a vorbit și despre situația tenismenei, provocată de depistarea cu Roxadustat a acesteia, care i-a adus suspendarea de aproape un an.

Campioana a mărturisit că își dorește să o vadă din nou pe teren pe Halep, dar nu concepe ideea că un proces durează atât de mult și Halep stă atât de mult pe tușă. Totuși, încearcă să o încurajeze și să o sprijine cum poate.

Sportiva mărturisește că înțelege prin ce trece Simona și știe că va reveni în forță când i se va demonstra nevinovăția.

„Îmi doresc foarte mult pentru Simona ca acest proces să aibă loc cât mai repede și să-și demonstreze nevinovăția. Am vorbit cu ea și am încercat să o încurajez pe cât de mult pot.

Nu-mi dau seama de ce se întârzie așa de mult, dar cu siguranță acest proces ar trebui să fie mult mai rapid și tu ca sportiv să-ți reiei turneele și viața să meargă înainte. Nu este ușor să revină, dar am încredere în ea că poate să revină pentru că este o jucătoare puternică mental”, a declarat Irina Begu.

Urmăriți Impact.ro și pe