Simona Halep, aproape de un nou Turneu al Campioanelor. Unde se află românca după accidentarea de la Cincinnati

Gabriel Peneș 22.08.2022, 11:50

Simona Halep, aproape de un nou Turneu al Campioanelor. Jucătoarea din Constanța s-a retras din turneul de la Cincinnati, acuzând o problemă la coapsa dreaptă. Ea nu a vrut să-și pericliteze participarea la ultimul turneu de Grand Slam al anului, cel de New York, ce va avea loc între 29 august – 11 septembrie. Simona Halep are timp de antrenamente în această săptămână, ea neparticipând la nicio competiție.

Simona Halep, aproape de un nou Turneu al Campioanelor

Simona Halep, aproape de un nou Turneu al Campioanelor. Fostul lider mondial și-a atins obiectivul fixat la începutul anului: revenirea în Top 10 WTA. Și asta, mai ales datorită titlului obținut la Toronto, cel de-al 24-lea din cariera sa. Dar, la Cincinnati, românca a fost nevoită să se retragă înaintea partidei din turul 2, acuzând probleme la coapsa dreaptă.

Simona Halep a pierdut un loc în ierarhia mondială, după Cincinnati, ea ocupând locul 7, după ce a fost depășită de bielorusa Aryna Sabalenka. Însă, pe de altă parte, eleva lui Patrick Mouratoglou este foarte aproape de a se califica, pentru a 6-a oară, la Turneul Campioanelor. Acesta va avea loc în perioada perioada 30 octombrie – 6 noiembrie, la Guadalajara, în Mexic.

Simona Halep, aproape de un nou Turneu al Campioanelor. Unde se află românca după accidentarea de la Cincinnati
Simona Halep va participa la US Open, în perioada 29 august – 11 septembrie, singurul turneu de Grand Slam unde n-a jucat nici măcar o finală

Unde se află românca după accidentarea de la Cincinnati

Simona Halep a urcat pe locul 4 în WTA Race, clasamentul ce indică poziție pentru Turneul Campioanelor. Conform tradiției, la finalul sezonului, cele mai bune 8 jucătoare clasate se vor califica la competiția ce va avea loc, anul acesta, în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie, la Guadalajara.

Simona Halep a participat de 5 ori la Turneul Campioanelor, cel mai bun rezultat fiind înregistrat în 2014, când a pierdut în finală contra Serenei Williams. În 2015, 2016, 2017 și 2019, sportiva noastră nu a trecut de faza grupelor. Românca a adunat 2.591 de puncte și este depășită în WTA Race doar de liderul Mondial, Iga Swiatek, Ons Jabeur, și Jessica Pegula.

Halep se află deja la New York, unde a început antrenamentele alături de Patrick Mouratoglou pe cea mai mare arenă de tenis din lume. Terenul central poate găzdui peste 22.000 de spectatori. Românca a postat deja câteva imagini de la primele pregătiri pe o rețea socială. După succesul de la Toronto, ea este cotată cu a doua șansă la câștigarea US Open de către bookmakeri, având cotă 9, fiind urmată de Coco Gauff, cu cotă 11. Ele sunt depășite doar de Iga Swiatek, cota 3,75.

Pentru Halep, Grand Slam-ul de la Flushing Meadows, complexul sportiv ce găzduiește întrecerea din New York, este singurul unde n-a reușit să ajungă până în finală. Cea mai bună performanță a sa a fost semifinala din 2015, când a pierdut în fața italiencei Flavia Pennetta, ce avea să se și impună la acea ediție.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....