Suma colosală pe care a câștigat-o până acum Simona Halep din premii. Ce se va întâmpla dacă jucătoarea noastră triumfă la US Open

Ioana Bucur 17.08.2022, 15:49
Suma colosală pe care a câștigat-o până acum Simona Halep din premii. Ce se va întâmpla dacă jucătoarea noastră triumfă la US Open

A câștigat trofeul de la Toronto și a început cu dreptul turneul de la Cincinnati. WTA a dezvăluit în urmă cu puțin timp care este suma colosală pe care a câștigat-o Simona Halep, până acum, din premii. Ce se va întâmpla dacă jucătoarea noastră triumfă la US Open. În acest moment, românca este pe podium, ocupând locul al treilea, în clasamentul all-time la feminin.

Cât a câștigat Simona Halep din premii

Turneul WTA 1000 de la Cincinnati a început cu emoții mari pentru Simona Halep, însă românca a reușit, în cele din urmă, să o învingă pe rusoaica Anastasia Potapova, după un meci ce a durat două ore și 11 minute și încheiat cu scorul 6-4,3-6,6-3.

Calificarea în turul al doilea i-a asigurat un câștig de 16.340 de dolari, ceea ce înseamnă a devenit a treia jucătoare din circuit care a depășit pragul de 40 de milioane de dolari din premii, au transmis reprezentanții WTA. Pe podium, Halep s-a alăturat surorilor Venus și Serena Williams.

Trofeul de la Toronto i-a adus Simonei un cec în valoare de 439.700 de dolari, iar cu participarea la Cincinnati, câștigurile ei totale au ajuns la 40.107.097 de dolari, la puțin sub două milioane distanță de Venus, dar la mare distanță de Serena, care are nu mai puțin de 94,6 milioane.

Dacă va câștiga la US Open, ultimul Grand Slam al sezonului, Simona Halep poate urca de pe locul trei pe locul doi în acest clasament, luându-i locul lui Venus Williams, încasând un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari.

Primele 10 locuri din clasamentul feminin:

  1. Serena Williams: 94.588.910 dolari
  2. Venus Williams: 42.285.378 de dolari
  3. Simona Halep: 40.107.097 de dolari
  4. Maria Sharapova: 38.777.962 de dolari
  5. Caroline Wosniaki: 35.223.415 dolari
  6. Victoria Azarenka: 34.455.818 dolari
  7. Petra Kvitova: 34.206.006 dolari
  8. Angelique Kerber: 31.886.468 de dolari.
  9. Agnieszka Radwanska: 27.683.807 dolari
  10. Svetlana Kuznetsova: 25.816.890 de dolari
Suma colosală pe care a câștigat-o până acum Simona Halep din premii. Ce se va întâmpla dacă jucătoarea noastră triumfă la US Open
Simona Halep

„Nu am mai văzut un asemenea popor care îşi sprijină atât de puternic campioana, peste tot în lume”

În turului al doilea de la Cincinnati, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 20 mondial, meciul fiind ultimul de pe terenul 3, programat în noaptea de miercuri spre joi, după ora 02:00, ora României.

După succesul de la Toronto, antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, le-a mulţumit românilor care au încurajat-o, felicitându-i pentru modul în care își sprijină campioana.

„În primul rând, vreau să le mulţumesc românilor din tribune care au încurajat-o pe Simona pe parcursul unei săptămâni încheiate cu o victorie. Nu am mai văzut un asemenea popor care îşi sprijină atât de puternic campioana, peste tot în lume. În al doilea rând, vreau să le mulţumesc celor din echipă care au fost aceste zile alături de Simona.

În al treilea rând, vreau să o felicit pe Simona. Ai fost un competitor incredibil toată săptămâna şi ai demonstrat încă o dată de ce ai o carieră atât de mare. Încă o dată, este o onoare pentru mine să fiu alături de tine. Este primul nostru titlu împreună şi este unul mare, cu 18 din primele 20 de jucătoare din Top WTA la start. Înseamnă mult şi ne face să ne dorim mai mult. Luni, vei reveni în Top 10, o nouă bornă”, a scris Mouratoglu, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...