Simona Halep, amendă în Australia. Gestul pentru care a fost pedepsită românca

Iancu Andreea, Mirabela Năstase 08.01.2022, 18:25
Simona Halep, amendă în Australia. Gestul pentru care a fost pedepsită românca

Simona Halep concurează în această perioadă în competiția de la Melbourne Summer Set, acolo unde de curând s-a impus în fața adversarei sale din semifinală, ajungând astfel în finală chiar la primul turneu din 2022. Din păcate, pe parcursul celor mai recente meciuri, Simona Halep a reacționat dur, făcând un gest nepotrivit, pentru care va fi nevoită să plătească o amendă celor de la WTA.

Cum a ajuns Simona Halep să plătească o amendă în Australia. Sportiva a făcut un gest nepermis

La fel de determinată precum o cunoaștem, Simona Halep s-a remarcat în cadrul competiției Melbourne Summer Set 1, unde a ajuns până în finală, după ce și-a învins primele adversare ale turneului. Totuși, evoluția sa nu a fost fără emoții. Un gest violent făcut în sfertul de finală jucat împotriva Viktorijei Golubic a adus pentru Simona Halep o amendă, pe care va trebui să o plătească celor de la WTA.

Jucătoarea de tenis s-a ales cu un avertisment din partea arbitrului de scaun, după ce sportiva a reacționat violent în timpul meciului. Impulsivă și concentrată să dea totul pe teren, Simona Halep a avut un moment de scăpare care a fost ulterior penalizat. Sportiva a fost taxată pentru ”raquet abuse”, după ce a izbit cu racheta de pământ în Arena Rod Laver.

Simona Halep, amendă în Australia
Românca s-a ales cu o amendă din partea WTA pentru reacția sa

Jucătoarea de tenis a fost un car de nervi

În urma amenzii primite, Halep ar trebui să achite între 2000 și 3000 de dolari din cei 18.037 de dolari pe care îi are asigurați în urma calificării în finala de la Melbourne. Cele mai recente meciuri ale sportivei au fost marcate de multe reacții nepotrivite pe terenul de tenis din Australia. Românca a început să dea primele semne de nervozitate în meciul cu Viktorija Golubic, când a vociferat constant timp de două ore și 35 de minute. Numeroase expresii au fost surprinse de microfoanele de fond.

„Să dau peste fileul ăla! Degeaba muncesc, degeaba joc, degeaba plec de acasă! Sunt complexată total”

„Bate-ți joc, hai, proasto, bate-ți joc!”, sunt câteva dintre reproșurile pe care și le-a făcut Simona Halep pe teren.

Partida disputată cu Qinwen Zheng, mult mai calmă

În semifinală, jucătoare de tenis a fost mai relaxată. Simona Halep a reușit să ducă jocul într-o manieră mai ușoară, aflându-se permanent la conducere. Totuși, nervii sportivei nu au lipsit nici din meciul disputat sâmbătă dimineață. Având în vedere că partidele recente au fost jucate la interior, replicile Simonei au fost cât se poate de clare.

„Nu vezi că ești haotică? Parcă ești înscrisă la maraton. Vai de capul tău!”, a strigat aceasta la un moment dat.

Jucătoarea a reușit totuși să se impună, încheiând cu un scor de 6-3, 6-2. Simona Halep urmează să joace finala turneului duminică, de la ora 8:00, într-un meci disputat în fața Veronikăi Kudermetova, jucătoare care ocupă locul 31 WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...