Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în finală la Melbourne Summer Set, a 40-a din carieră

Ana Anitoiu, Andrei Predoiu 08.01.2022, 11:34
Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în finală la Melbourne Summer Set, a 40-a din carieră

Simona Halep a câștigat o sumă importantă de bani pentru calificarea în finală la Melbourne Summer Set, cea de-a 40-a din carieră. Jucătoarea de tenis, locul 20 WTA, și-a asigurat recompensa după ce a învins-o pe chinezoaica Qinwen Zheng, locul 126 WTA, scor 6-3, 6-2. Dacă va lua trofeul, câștigul va fi și mai mare, dar pentru asta va trebui să o învingă mai întâi pe o rivală din Rusia.

Simona Halep, după ce s-a calificat în finală la Melbourne Summer Set: „Încă iubesc tenisul!”

După ce s-a calificat în finala acestui turneu, Simona Halep, în vârstă de 30 de ani, a spus că jocul ei din meciul cu Qinwen Zheng a fost mai bun decât în partidele anterioare de la Melbourne. Jucătoarea a precizat că vrea să uite de anul trecut, în care a avut ghinion în plan profesional.

„Este un sentiment frumos să joc finala la începutul anului! Mă bucur să văd că pot începe bine acest an, pentru că anul trecut nu a fost ușor. La unele mingi i-am simțit forța. Nu e ușor să le returnezi. Am jucat mai bine astăzi, inclusiv la serviciu, mi-am relaxat brațele mai mult.

Lecția pe care am învățat-o după accidentare e că încă iubesc tenisul și încă mai vreau să fiu pe teren. Vreau să uit de anul trecut și acea accidentare”, a spus Simona Halep.

Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in finala la Melbourne Summer Set
Simona Halep

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în finală. Ce premiu va lua câștigătoarea

Românca a câștigat o sumă de bani importantă. Cea de-a 40-a calificare în finala Melbourne Summer Set 1 i-a adus o recompensă de 18.037 de dolari şi 180 de puncte WTA. Însă, dacă va câștiga turneul, va pleca acasă cu și mai mulți bani. Vezi și ce a spus Simona Halep despre viitorul carierei sale!

Mai exact, Simona Halep poate primi 31.000 de dolari, precum şi 280 de puncte WTA, dacă va câștiga trofeul la Melbourne Summer Set 1. Românca o va întâlni pe teren pe rusoaica Veronika Kudermetova, în vârstă de 24 de ani, locul 31 WTA, care s-a s-a calificat automat în finală după ce Naomi Osaka și-a anunțat retragerea din competiție.

Până în prezent, Simona Halep s-a întâlnit cu jucătoarea din Rusia de două ori şi a câștigat de fiecare dată, cu scorurile 6-1, 6-3, în turul al treilea al Australian Open; respectiv 6-1, 7-6 (4), în optimi la Moscova. Ambele partide au avut loc anul trecut.

Simona Halep a început noul an în forță, după ce în 2021 a suferit mai multe accidentări din cauza cărora a ratat multe turnee. A primit cea mai puternică lovitură la Roma, când s-a accidentat grav la gambă, după care a ratat Roland Garros și Jocurile Olimpice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...