Simona Halep a dat lovitura anului. Este pentru a doua oară în carieră când se întâmplă asta

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 17.12.2021, 13:04
Simona Halep a dat lovitura anului. Este pentru a doua oară în carieră când se întâmplă asta

Simona Halep încheie anul cum nu se putea mai bine. Sportiva din România a câștigat ancheta pentru pentru cea mai frumoasă lovitură a anului în circuitul profesionist feminin. Este pentru a doua oară în carieră când obține această distincție după ce în 2018 o umilea pe Aga Radwanska într-un punct spectaculos jucat la Miami. De această dată, Halep a ieșit câșitigătoare pentru punctul obținut contra unei alte jucătoare române, Gabriela Ruse, în partida din primul tur de la Transylvania Open.

Simona Halep câștigă premiul pentru lovitura anului

Sportiva aflată pe locul 20 WTA a câștigat, inițial, distincția de cea mai frumoasă lovitură a lunii octombrie, iar acum are de ce să fie mândră. Aceeași lovitură i-a adus și titlul pentru întregul an.

În setul al doilea al partidei cu Gabi Ruse, Simona Halep Ea a trimis o minge în lung de linie, după un efort considerabil și a câștigat punctul de 5-2. În cele din urmă, Halep s-a impus cu 6-1, 6-2 și s-a calificat în optimile de finală ale competiției.

Lovitura cu care Simona a câștigat premiul „WTA shot of the Year” o poți vedea aici.

Pentru lovitura anului au mai fost nominalizate în primă fază Su-wei Hsieh (16-imi Abu Dhabi), Belinda Bencic (semifinale Adelaide), Bianca Andreescu (optimi Miami), Marta Kostiuk (optimi Istanbul), Garbine Muguruza (optimi Roma), Iga Swiatek (16-imi Eastbourne), Conny Perrin (16-imi Praga), Camila Giorgi (sferturi Montreal) şi Magda Linette (16-imi Ostrava).

Nominalizatele erau împărţite în două grupe, care au fost câştigate de Simona Halep şi Su-wei Hsieh. Jucătoarea din Taiwan a obținut distincția pentru o fază pe care a realizat-o în partida cu ucraineanca Marta Kostiuk, în primul tur de la Abu Dhabi, la scorul de 5-2, 0-15, potrivit digisport.ro.

La dublu, trofeul „WTA shot of the Year” a revenit sportivelor Luisa Stefani (Brazilia) și Gabriela Dabrowski (Canada), pentru o fază realizată în penultimul act al turneului de la San Jose, împotriva perechii Ellen Perez (Australia)/ Kveta Peschke (Cehia), partidă încheiată cu scorul de 6-3, 4-6, 10-8.

Cu cât îl plătește Simona Halep pe noul său antrenor

Sporitva română încheie anul pe locul 20 WTA, cea mai slabă clasare în ultimii opt ani. În aceste condiții, Simona a făcut mai multe modificări la nivelul staff-ului tehnic. Ea s-a despărțit de antrenorul australian Darren Cahill în luna septembrie, iar în locul său l-a angajat pe Adrian Marcu, ce va lucra alături de Daniel Dobre.

Potrivit ProSport.ro, Halep îi oferă noului său antrenor o remunerație cuprinsă între 4.000 și 5.000 de dolari pe săptămână. Această sumă este valabilă doar pentru perioadele în care Simona participă la turnee WTA.

De asemenea, o sumă asemănătoare ar câștiga și Daniel Dobre, al doilea său antrenor din staff. În consecință, un singur antrenor din staff-ul Simonei Halep poate câștiga aproximativ 100.000 de dolari pe sezon.

Suma este însă cu mult mai mică decât cea pe care o primea fostul antrenor al româncei, Darren Cahill. Potrivit sursei citate, australianul era plătit cu aproiximativ un milion de dolari pe sezon.

Urmăriți Impact.ro și pe